Problem po deszczu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • reskro
    Classic
    • 2010
    • 2

Problem po deszczu

A co z edc17 wiadomo cosik ?
  • torun
    Classic
    • 2009
    • 4

Problem po deszczu

Witam.
    Od kilku msc jestem posiadaczem Octavii, silnik 1.6 - gaz.
    Kilka razy w tym czasie miałem problem z autem - jak sie ostatnio okazuje ma to związek z opadami deszczu. Przy mocnych opadach podczas jazdy nagle się dławił i gasł. Początkowo myślałem że może ma to związek z instalacją gazową, ale jak potem wyszło - przy benzynie było to samo. W dniach bez dużego deszczu zawsze wszystko chodziło idealnie. Ponieważ ostatnio deszczu dosyć sporo znowu zaczęły się problemy, jak na razie udało się dojśc do tego że przyczyną nie jest sam padający deszcz, tylko sytuacja ma miejsce w momencie kiedy na przykład wjedzie się w kałużę itp. Czyli że pewnie jest jakiś problem "od dołu", zapewne coś z elektryką.(po 2-3 godzinach samochód normalnie odpala i bez problemu można jechać)
    Czy ktoś z Was miał taki problem i co ewentualnie może być powodem?
    pozdrawiam

Komentarz

• Witek1952
      Ambiente
      • 2007
      • 196

Witam serdecznie. Miałem kiedyś klienta z podobnymi kłopotami. Winne było podszybie. Po wymianie szyby została uszkodzona gumowa uszczelka i zalewało sterownik silnika. Sprawdź jeszcze drożność odpływu wody. Pozdrawiam.
      Witek

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

torun, moze kabelki od świec juz sie kwalifikuja do wymiany.....
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• framir
          Drive
          • 2008
          • 77

cewka lub kabelki do wymiany.

Komentarz

• morgh
            Drive
            • 2009
            • 90

Wymien cewke 100%
            Cewka jest pod podszybiem wiec leci caly czas woda na nia i po jakims czasie rdzewieje i pekaja plastiki ( przebicia i gubienie iskry) Przerabialem to 70 zł zamiennik i chodzi juz prawie rok

Komentarz

• lookash_
              Rider
              • 2009
              • 302

Ja również miałem problemy z zalewanym podszybiem. Przeglądnięte raz i uszczelnione, teraz wszystko hula
              Czarny Szkodnik

Komentarz

• Kasjanow55
                Classic
                • 2009
                • 1

Zamieszczone przez lookash_
                Ja również miałem problemy z zalewanym podszybiem. Przeglądnięte raz i uszczelnione, teraz wszystko hula

Jak uszczelniłeś podszybie? Tylko co kupiłem Octavie I, ma na szybie u dołu całą wykruszoną cieniutką uszczelkę? Czy idzie kupić samą uszczelkę? Czy uszczelniałeś czymś innym i inaczej.
                Kasjanow

Komentarz

• lookash_
                  Rider
                  • 2009
                  • 302

Zamieszczone przez Kasjanow55
                  Jak uszczelniłeś podszybie?
                  Doszedłem do tego iż powodem gaśnięcia silnika lub tego że nie mogę odpalić silnika jest deszcz i to dopiero po 4 ulewie. Oddałem znajomemu i okazało się, że już kilka styków zaśniedziało. Ja osobiście nie zaglądałem. Przeglądną mi całą elektrykę, poprawił uszczelkę i jak na razie spokój. Ale wszystko trwało 3h, a ja zdecydowanie do elektryki nie mam ręki.
                  Czarny Szkodnik

Komentarz

Pracuję...