Zamieszczone przez jamesbondzio
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez jamesbondzioWitam
właśnie rozsypała sie skrzynia biegów, przebieg ~20 kkm. podobno łożyska strzeliły. auto na gwarancji więc stoi w ASO. Czekam na decyzje... czy skrzynia do wymiany czy reperacja...Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez jamesbondzioWitam
właśnie rozsypała sie skrzynia biegów, przebieg ~20 kkm. podobno łożyska strzeliły. auto na gwarancji więc stoi w ASO. Czekam na decyzje... czy skrzynia do wymiany czy reperacja...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
135 to ORI. skrzynia nagle zaczeła lekko szumieć, po 20 kilometrach lekko grzechotać kolo 3000obr/minute a po kilku następnych kilometrach grzechotać na całego..
, auto w serwisie.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
no normalny silnik 122Km, kazdy ma coś w gratisie, mój ma zmierzone na hamowni ostateczne 135.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbZamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez jamesbondzio135 to ORIPozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Przypominam sobie test O2FL w szanowanej gazecie motoryzacyjnej gdzie stoi słowem pisanym "jakość wykonania w Skodzie Octavii po liftingu prawie jak w Audi". Fani telewizyjnych reklam i polskich browarów wiedzą, "że prawie robi dużą różnicę" :lol:
Ja po zrobieniu prawie 8k swoim autkiem, chciałbym przejechać się tą skodą, która posiada "tą jakość prawie jak w Audi"
Nie wiem jak u Was, ale u mnie spasowanie elementów deski rozdzielczej prezentuje poziom ... Renault Thalii z pierwszych lat produkcji... po przejechaniu 20k :shock:2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoNie wiem jak u Was, ale u mnie spasowanie elementów deski rozdzielczej prezentuje poziom ... Renault Thalii z pierwszych lat produkcji... po przejechaniu 20k :shock:
i w mojej poprzedniej i obecnej jest pod tym względem (120kkm i 85kkm 2xDIESEL - więc może nie słyszę :szeroki_usmiech )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaCoś szacunek do ala niemieckiej solidności zanika- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Skrzypiące kratki nawiewów, skrzypiący plastik pod zegarami, skrzypiący uchwyt drzwi kierowcy!!!! Ręce opadają.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
-
Ręce opadają?
czto, dołaczę się do opinii Jac_ek, - czego ty spodziewałeś się za 70 tys?-produktu klasy DB czy lexusa?
ostatecznie O2 jest kompaktem i jako auto segmentu C jest wykończona w sposób charakterystyczny dla tego segmentu
mozna wydać 150 tys i kupić Audi, Lexusa czy BMW i ku twojemu zdziwieniu też może okazać się, że skrzypia plastiki
zdecydowalismy się na zakup O2 dlatego, ze prezentuje najlepszy stosunek ceny do jakości(niezawodności?) :diabelski_usmiech a nie dlatego że jest perfekcyjnie wykonanaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ja tam po ponad 8tys km jestem zadowolony,jedyne co to kratka "skrzypiała"ale to sam poprawilem i tyle.Podczas cofania czasami cos delikatnie stuknie jakby w zawieszeniu,ale nie moge zlokalizowac co to jest.Ogolnie co do wykonczenia wnetrza to jest to czego sie spodziewalem po takim aucie za taka cene.Porownanie skody do audi to troche nie ta liga,wystarczy spojrzec na cene.Skoda prezentuje po prostu dobra jakosc za dobra cene i tyle,jak ktos chcial kupic jakosc Audi za cene Skody to sie przeliczyl.p.s.Ostatnio ogladalem w salonie VW PASSATA i juz tam widac roznice jesli chodzi o wykonanie,uzyte materialy i o wykonczenie,a roznica w cenie nie taka duza z racji tego,ze jest promocja(wprowadzaja nowy model).Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanOstatnio ogladalem w salonie VW PASSATA i juz tam widac roznice jesli chodzi o wykonanie,uzyte materialy i o wykonczeniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Po prostu spodziewałem się czegoś więcej (a raczej lepiej). Swego czasu podróżowałem sporo Fabią I i uwierzcie mi, że tam wygladało to o niebo lepiej. W Citroenie Xsara Picaso, którym śmiga moja małżonka z 2002 r z przebiegiem 110k takich problemów nie ma. Wszystkie elementy deski rozdzielczej spasowane idealnie, nic nie trzeszczy i skrzypi!!!
Są samochody tańsze i naprawdę bardzo dobrze wykonane. A za 70 tys PLN można się spodziewać wyższych lotów.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
Komentarz
-
Komentarz