DZIWNE STUKI W SILNIKU

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JRAUTOPROFI
    Classic
    • 2010
    • 4

DZIWNE STUKI W SILNIKU

Czy O2FL Kombi 1,8TSI według konfiguracji za 97.000,00 jest golasem czy wypasiona wersja. Muszę złapać jakiś punkt odniesienia.
    Oto punkt odniesienia: jest to wersja która pozwala uzyskać spore rabaty.

A czytając ten wątek, mam wrażenie że lubisz przed sobą piętrzyć kłopoty.
  • kalin2002
    Classic
    • 2009
    • 6

DZIWNE STUKI W SILNIKU

Witam, mam taki problem w skodzie octavi 1 silnik 1.9 TDI, po odpaleniu (zimny silnik) słychać stuki w okolicy rozrządu tak jakby jakieś łożysko padło po chwili czyli tak po 1 minucie max 2 ucicha i wszystko jest ok. (rozrząd oczywiście wymieniony rolki napinacze itp. Wszystko nówka). Natomiast jak silnik ciepły takich objawów nie ma. Występują tylko na zimnym silniku czy ktoś wie co to może być ? pozdrawiam….

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kalin2002, piszesz, zę rozrząd nówka? Czy przed wymiana tez były takie objawy?
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• aldam
        L&K
        • 2006
        • 1036

a może to popychacze zaworów
        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• kalin2002
          Classic
          • 2009
          • 6

tzn. odpalam rano silnik nagle zaczeło głośno wyć (chercholić) tak jak by łożysko gdzies padło, zajechałem do mechanika i stwierdził ze padła rolka wymienili cały rozrzad i było pare dni ok a teraz znowu moze nie tak głośno ale mimo wszystko coś (chercholi) jak by łozysko ale zaraz ucicha i wszystko jest ok ... na ciepłym silniku wogóle nic nie słychac tylko rano albo jak długo postoi...

Komentarz

• aldam
            L&K
            • 2006
            • 1036

jeszcze może to

Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• kalin2002
              Classic
              • 2009
              • 6

a co to jest na tym zdjęciu ?? sugerujesz że pasek moze o coś zaczepiać hmm.....

Komentarz

• aldam
                L&K
                • 2006
                • 1036

tam jest taki amortyzatorek, który lubi się zuzywać i może wydawać nieprzyjemne dźwięki głównie na zimnym. Chciociaż bardziej obstawiam popychacze.
                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• kalin2002
                  Classic
                  • 2009
                  • 6

ehh, dzisiaj z rana znowu to samo, tak nasłuchiwałem to ten dźwięk (tarcie tak jakby metal o metal) dobiega gdzieś z okolicy rozrządu może to jakieś łożysko na alternatorze, chyba trzeba będzie podjechać gdzieś do jakiegoś mechesa :-(

Komentarz

• kris90
                    Drive
                    • 2009
                    • 64

ff

To moj pierwszy post na forum wiec witam serdecznie wszystkich uzytkownikow Skody

Otoz mam maly problem, ten maly amortyzatorek na zdjeciu wydaje 'dziwne' dzwieki, jakby cos poluzowane bylo, sruby jednak siedza mocno. Gdy przycisne go od gory badz go gdziekolwiek chwyce, przestaje wydawac ten dzwiek. Co to moze byc? Co na to poradzic?
                    Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro 21 Paź, 09 18:45 ]
                    nikt nie pomoze.. ?

Komentarz

Pracuję...