[O1] Dioda w dzrzwiach i problem z lusterkami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • parsifal
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez terre
    Wow to były by problemy z immo po wymianie licznika ??? Właśnie jak coś chciałbym samą szybkę wymienić. A mam pytanie czym się różni oryginalny licznik z O2 od tego MaxiDota (może tak w skrócie jeśli można bo jak na razie mam dość szukania na necie)
    maxi-dot to lopatologicznie rzecz ujmujac duzy komputer:-) Po srodku pomiedzy predkosciomierzem, a obrotomirzem masz duzy wyswietlacz. Dzieki temu masz mozliwosc konfiguracji kilku elementow w samochodzie. Wyswietla informacje z audi/navi/telefonu. Pokazuje srednia spalania, czas podrozy, niedomkniete drzwi i wiele innych szczegolow. Naprawde przydatna rzecz.
  • macio283
    Drive
    • 2008
    • 45

1. Mianowicie, kiedy odrygluję drzwi, dioda przy kołku powinna się wyłączyć, a ona się pali.
    2. Kiedy przełącze sterowanie lusterka na lewe, i kiedy chcę zmienić jego położenie, to w tym samym czasie porusza się lusterko prawe. Kiedy ruszam prawym lusterkiem jest wszystko dobrze. O co tu chodzi ? :evil:

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Zamieszczone przez macio283
      2. Kiedy przełącze sterowanie lusterka na lewe, i kiedy chcę zmienić jego położenie, to w tym samym czasie porusza się lusterko prawe. Kiedy ruszam prawym lusterkiem jest wszystko dobrze. O co tu chodzi ? :evil:
      A czytales instrukcje obslugi, a szukales na forum. TAK TO DZIALA :idea:

1. Mianowicie, kiedy odrygluję drzwi, dioda przy kołku powinna się wyłączyć, a ona się pali.
      Nie powinno to tak dzialac. A jest roznica czy czynisz to z pilota czy z klucza w zamku ??
      Spritmonitor.de

Komentarz

• macio283
        Drive
        • 2008
        • 45

1. mam tylko pilot od alarmu, nie mam zamków w dzrwiach (inteligentne rozwiazanie)
        2. Octa po lifcie, jest osobne sterowanie lewym, osobne prawym lusterkiem.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

1. mam tylko pilot od alarmu, nie mam zamków w dzrwiach (inteligentne rozwiazanie)
          W bagazniku tez nie masz bebenka ??

2. Octa po lifcie, jest osobne sterowanie lewym, osobne prawym lusterkiem.
          No to jeszcze raz mam napisac czerwonym boldem. Tak to dziala. Jak regulujesz najpierw LEWE to ustawiasz sobie lewe i przy okazji reguluje sie PRAWE, potem przelaczasz na regulacje prawego i poprawiasz jesli cos jest nie tak.

Jest to po ze jak jezdzi dwoch kierowcow, to najczesciej wystarczy przekrecic lewe i automat przestawi tak samo prawe i tego drugiego nie musisz regulowac.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• macio283
            Drive
            • 2008
            • 45

2. No dobra, niech będzie i tak. Ale czemu dopiero teraz tak zaczęło się dziać, a wcześniej każde chodziło osobno? (L-lewe, P-prawe) Moduł komfortu?
            1. Mimo iż bębenek jest w klapie bagażnika, to nie darady otworzyć klapy z klucza, bo bębenek jest zapchany jakimś syfem i klucza nie da rady włożyć (identycznie jak w Felici)

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Moze kiedys nie zwracales na to uwagi ??

W OII da sie to wylaczyc z poziomu VAG-a w OI nie przypominam sobie zeby byla taka opcja.

Z dioda, to nie wiem czemu nie odlacza. Jak dioda miga, to klamki od srodka normalnie otwieraja drzwi, bo ta dioda pokazuje dzialanie systemu SAFE, a wiec po zamknieciu drzwi nie ma mozliwosci otwarcie drzwi od srodka, bo pociagniecie klamki powoduje otwarcie rygla, ktory w momencie puszczania klamki wpada znow.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• macio283
                Drive
                • 2008
                • 45

Co do lusterek to jestem pewny że jest "innaczej" niż było.
                A dioda no kurde, jak odrygluję drzwi a sie ona pali, to normalnie wszystko jest jak było, tylko pytanie dlaczego się pali.

Komentarz

• gzyms
                  Rider
                  • 2011
                  • 397
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

tylko pytanie dlaczego się pali.
                  Sorki za odgrzanie - czy wiadomo co było przyczyną i jak rozwiązałeś problem?

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

Pracuję...