RobSto, może być jakiś błąd w sofcie radia. A ty masz u siebie czujnik oświetlenia na radiu, bo podobno Columbusy to mają? Może coś z tym jest nie halo...
MAXI-DOT problemy z wyswietlaczem
Zwiń
X
-
Czy ktoś sprawdził czy wyświetlacz po fl pasuje do tych z przed fl ?Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
-------------------------------------------------------
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
Komentarz
-
-
od maja 2006 do maja 2008 pasują do siebie na pewno, chodziło mi czy da się z zegarów po lifcie włożyć ekran do właśnie tych z lat 2006-2008.Corrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
O2 2.0 TDI DSG 178 KM, 390 Nm - mody: xenon, spryskiwacze reflektorów, tpms, tempomat, navi, kamera cofania, lusterko fotochromatyczne, maxi - dot,
Komentarz
-
-
mps, imho sa takie same, nie wiem czy tylko tasmy nie sa ciut dluzsze/krotsze.
Raz tylko widzialem bebechy i nie pamietam za dobrze.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
a ma ktoś może fotki zegarów po fl z fisem w środku ?
[ Dodano: Pią 12 Sie, 11 10:08 ]
Dzięki uprzejmości jednej osoby z allegro dostałem zdjęcie na którym widać że wyświetlacze są zupełnie inne
[ Dodano: Czw 18 Sie, 11 15:25 ]
W moim liczniku szalał wyświetlacz - przesuwał się ekran, dublował w innej rozdzielczości, i pokazywały się linie lub inne artefakty.
Znalazłem firmę : http://aceef.pl/kontakt.htm w której kleją ponownie taśme z ekranem i dają roczną gwarancję.
Po naprawie jest wszystko ok.Załączone plikiCorrado vr6 3.0 Turbo Eip stage 2 VEMS
Komentarz
-
-
Odgrzewam temat,
po dość długiej przerwie - było OK,
przez ostatnie 2 tygodnia (w te upały - nie wiem czy ma to coś wspólnego)
ma problem z wyświetlaczem KAŻDEGO dnia - i zawsze tak samo.
Rano odpalam auto - jest ok. W ciągu dnia odpalam kolejne kilka razy i już mam pasy lub prawie brak podświetlenia. Dziś przyjrzałem się słabo podświetlone cyfry po prostu jakby pulsowały - jaśniej/ciemniej - jakby dostawały więcej/mniej prądu - wszystkie inne podświetlenia w aucie OK.
Ma ktoś pomysł o co biega.
szachu - jak u Ciebie z tym tematem - wymieniałeś panel?BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal
JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyRobSto, wymień wyświetlacz
Przy okazji - wymiana wyświetlacza to wyjęcie i włożenie taśmy czy lutowanie?BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
Wymiana wyświetlacza w O2 przed liftem jest prosta. Najwięcej czasu zajmuje rozebranie obudowy licznika. Sama wymiana ekranu to max 2 min. Z boku wyświetlacza jest konektor, który ma na bokach takie miejsca do podważenia (2 małymi śrubokrętami) i wtedy się otwiera. Wówczas można wysunąć zeń taśmę. Nie ma żadnego lutowania.
Komentarz
-
-
Dzięki LeszekK za podpowiedź
Panowie - z licznikiem wciąż lipa
muszę się zgodzić przedmówcami że trzeba wymienić LEDa.
Proszę o podpowiedź gdzie można dostać takie coś.
misiek^wro już niestety nie ma
na allegro do vw i audi full - do O2 brak
- proszę o sugestie
[ Dodano: Pią 31 Sie, 12 16:43 ]
Dzięki powyższemu wpisowi mps
i jego namiarom - skusiłem się i wysłałem licznik.
Właśnie jestem po montażu - i szacun
Świeci jak nówka.
Dobrze wydane 150 PLN.
PolecamBYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
Komentarz