witam
mam problem zwiazany z tylnia klapa...
chodzi o to ze aby otworzyć tylnia klape musze bardzo mocno wdusic klamke.
nie wiem czy jest zabrudzona. rozebralem plastiki na tynej klapie jednak nie wiedzialem jak sie do tego zabrac prosze o pomoc
mam identycznie u siebie z tą tylko różnicą że trzeba naciskać jak najbliżej prawej strony. Na środku nic nie daje i czuć że zapadnięty jest mechanizm. W sumie się przyzwyczaiłem ale jeśli ktoś zna sposób jak to naprawić bez wymiany na nowy mechanizm to będę wdzięczny za informacje
W sumie się przyzwyczaiłem ale jeśli ktoś zna sposób jak to naprawić
Ja w mojej oci miałem tak przez 11 lat. Miesiąc temu rozebrałem plastik na klapie i przeanalizowałem jak ten zamek działa. W moim przypadku padła jedna sprężynka, a dokładniej wyciągneła sie i nie spełniala swojej funkcji. Klamka zamka nie odbijała i czasem ciężko było klape otworzyć. Po wymianie sprężyny ( na jakąś inna za 10 gr) wszystko działa idealnie. Wiem, że w kombi tą siłe nacisku reguluję się poprzez wyciągnięcie takiego cięgna ( drut z koncówka nagwintowaną) i dokręceniu/odkręceniu jej. Taka regulacja wpływa na moment w którym klamka otwiera zamek. ( z tym, że tak jest w kombi nie wiem jak to wyglada u was ale mysle ze bedzie podobnie.
Podczepie sie z moim problemem. W O1 kombi mam 2 zamki - w drzwiach kierowcy i w klapie. Problem w tym ze tylni zamek ma zastaną zasówkę od zamka... Latem psikałem WD ale nawet nie drgneło. Czy dużo zabawy z dobraniem się do zamka ? Czy ta "zapadka" jest wymienna ? Czy jakoś da się ją rozruszać ?
jedna dobra rada, rozruszać wkładkę możesz za pomocą WD ale po tym procesie należało by wkładkę wyjąć i dobrze nasmarować - wd jest to środek penetrujący a nie smarujący.
roboty dużo nie ma.
ściągasz tapicerkę klapy, rozłączasz wtyczki od zamka i cięgna (1 albo 2), wykręcasz zamek i praktycznie wkładka trzyma się na 1 śrubce.
do kolegów powyżej,
jeżeli musicie bardzo głęboko wcisnąć klamkę żeby klapa się otrzorzyła to po ściągnięciu tapicerki będziecie widzieli pionowe cięgno z nagwintowaną końcówką i plastikiem na końcu coś a'la przegób kulowy. należy trochę go wykręcić i będzie ok
jeżeli musicie bardzo głęboko wcisnąć klamkę żeby klapa się otrzorzyła to po ściągnięciu tapicerki będziecie widzieli pionowe cięgno z nagwintowaną końcówką i plastikiem na końcu coś a'la przegób kulowy. należy trochę go wykręcić i będzie ok
przydalo by sie jakies foto bo nie chce rozgrzebać i nie zlozyc :P
Komentarz