Wybór drogi pozostawię męskiej części cZas dobry
[O1] klamka tylnej klapy ciezko chodzi
Zwiń
X
-
W sumie się przyzwyczaiłem ale jeśli ktoś zna sposób jak to naprawićSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Podczepie sie z moim problemem. W O1 kombi mam 2 zamki - w drzwiach kierowcy i w klapie. Problem w tym ze tylni zamek ma zastaną zasówkę od zamka... Latem psikałem WD ale nawet nie drgneło. Czy dużo zabawy z dobraniem się do zamka ? Czy ta "zapadka" jest wymienna ? Czy jakoś da się ją rozruszać ?
Dzięki.
Komentarz
-
-
jedna dobra rada, rozruszać wkładkę możesz za pomocą WD ale po tym procesie należało by wkładkę wyjąć i dobrze nasmarować - wd jest to środek penetrujący a nie smarujący.
roboty dużo nie ma.
ściągasz tapicerkę klapy, rozłączasz wtyczki od zamka i cięgna (1 albo 2), wykręcasz zamek i praktycznie wkładka trzyma się na 1 śrubce.
do kolegów powyżej,
jeżeli musicie bardzo głęboko wcisnąć klamkę żeby klapa się otrzorzyła to po ściągnięciu tapicerki będziecie widzieli pionowe cięgno z nagwintowaną końcówką i plastikiem na końcu coś a'la przegób kulowy. należy trochę go wykręcić i będzie ok
Komentarz
-
-
jeżeli musicie bardzo głęboko wcisnąć klamkę żeby klapa się otrzorzyła to po ściągnięciu tapicerki będziecie widzieli pionowe cięgno z nagwintowaną końcówką i plastikiem na końcu coś a'la przegób kulowy. należy trochę go wykręcić i będzie ok
Komentarz
-
Komentarz