Rozumiem że chodzi o wymianę napinacza paska alternatora, takiego z tłumiekim drgań? Jest to kwestia odkręcenia 3 śrub jeden mechanik może wziąć 10 pln inny 50... A nie lepiej samemu? A dlaczego wymieniasz, rozleciał się czy terkocze?
jeżeli to możliwe to wymienił bym sam ale tak nie ma gdzie ręki włożyć wystaje tylko tłumik drgań coś terkocze :shock: i jak miałbym się za to zabrać??:
najlepiej naciągnąc go od dołu od strony koła kluczem jak na zdjęciu. Z drugiej strony rolki jest jakby przyspawana nakrętka na którą nakłada się klucz oczkowy (16mm), naciąga poprzez wytworzenie dźwigni napinacz i w pozycji napietej blokuje bolcem (nowy napinacz jest takim bolcem zablokowany) następnie odkręcasz 3 śruby wymieniasz. Zakładasz nowy też w pozycji naciągniętej przykręcasz i kluczem po wcześniejszym wyjęciu bolca amortyzujesz naciągnięcie sprężyny
[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 20:25 ]
A i przeczytaj co napisałem w poście niżej o piszczeniu w silniku może Tobie sprzęgiełko alternatora też rozzwala napinacz? to to sprzęgiełko zazwyczaj grzechocze i wprawia w drgania napinacz. Wpisz w szukajkę "sprzęgiełko alternatora" i poczytaj
Ja też w pierwszej kolejności sprawdziłbym sprzęgiełko alternatora, ja jeszcze za czasów Sharana też mocno wykosztowałem się na napinacze(wymieniłem 3 sztuki, a zerwanych pasków klinowych to nie liczę) przyczyną tego wszystkiego było właśnie sprzęgiełko. Z wymianą zapłaciłem jakieś 200pln, (sprzęgiełko +montaż i demontaż alternatora)
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
MatioS51, ale jak masz walnięte sprzęgiełko alternatora, to wymiana napinacza nie pomoże,a tylko narazi cię na koszty,zacznij od sprzęgiełka
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Z tego co pamiętam nie ma. Puknij młotkiem poprzez jakiś bolec w nakrętki z takim kołnierzem w które wkręca się gwinty śrub aby kołnierz odsunął się. Wtedy zrobi sie luz i altek wyjdzie. Jak bedziesz go dokręcał śruby dociągną aby zlikwidowac luz.
Chodzi o tą zardzewiałą tulejkę w aluminiowym korpusie altka na górze zdjęcia. Psiknij WD40 potem stuknij młotkiem aby ją lekko przesunąć
Komentarz