Zamieszczone przez Morgoth
Dwa odpryski na szybie czołowej
Zwiń
X
-
Dwa odpryski na szybie czołowej
Cześć, kupiłem Skodę Octavie i po zakupie zorientowałem się, że na szybie czołowej są dwa niewielkie odpryski. Ten większy ma może z 5 mm, dlatego ciężko było je zauważyć. Tutaj jest moje pytanie, czy w ogóle warto je naprawiać? Czy takie malutkie odpryski też mogą się powiększać? bo np. Autoglass Jaan liczy sobie 130 zł za taką usługę i to chyba od jednego odprysku co jest dla mnie w moim wypadku absurdem. Co doradzacie?
-
-
Hmm, czytałem, że odpryski z czasem mogą się powiększać. Czy takie malutkie jak te moje też? czy chodzi tu o te większe?Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Edek89, pojedz do fachowców od szyb i pokaż im odpryski i powiedzą co z tym zrobić. Ja uważam że zakleją to.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
-
Edek89, miałem 2 takie po 1 (bez pęknięcia) niema śladu, trzeba naprawdę mocno szukać, żeby znaleźć gdzie to było, a 2 jest o ponad połowę mniejszy i nie zwiększa się pęknięcie, po zabiegu ma około 2-3mmByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Edek89Cześć, kupiłem Skodę Octavie i po zakupie zorientowałem się, że na szybie czołowej są dwa niewielkie odpryski. [...] Co doradzacie?zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
w zwiazku z odpryskiem zaraz po zakupie wybralem sie na wycieczke z krakowa do niedzicy ,wrocilem z peknieta szyba tzn.podobno odprysk powstal od kamienia .Wygladal jak ubity komar na szybie ,nie czekajac podjechalem do zakladu ktory zajmuje sie reperacja takich uszkodzen i za 60 zl gosc mi to zrobil. A wiec odprysk wyglodal jak komar z dwoma ryskami ,podobno bylo to uszkodzenie 1 -szej warstwy .30 minut na warsztacie i maly slad zostal ale ja otrzymalem papier i gwarancje 24 miesiace.Papier na ktorym widnieje opis usterki jego miejsce na szybie i ze zostal on naprawiony zgodnie z jakas norma iso ,w razie problemow na drodze z policja i przy badaniach mam pokazac papier
-jezdze juz 4 miesiac i jest ok
wiec polecam wizyte u takiego goscia to jest 60 zl a nie nowa szyba / oraz zostaja numery szyby stare - w razie sprzedazy/
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Ta szyba u mnie i tak była już wymieniana raz przez poprzedniego właściciela, podobno właśnie przez odpryski. Co jest dość wiarygodne, bo sprawdzałem historie auta w ASO i jego dokładny stan. Jutro pojadę i zapytam o koszt naprawy, z tym, ze ja mam dwa odpryski co pewnie zwiększy koszt naprawy. Poza tym nie są pewnie jakieś świeże ,więc już trochę brudne. Jeżeli nie dadzą mi gwarancji i cenę za naprawę powyżej 80 zł to poczekam do wiosny i wymienię całą szybę. Bo jeżeli odpryski są już starsze to widocznie już dalej nie popękają tym samym nie mam się z czym śpieszyć. Zwłaszcza, że z tego co mówicie koszt wymiany szyby nie jest taki duży.
Komentarz
-
Komentarz