Zamieszczone przez gieu
[O1] Migacz cyka...., a ja już nie migam
Zwiń
X
-
[O1] Migacz cyka...., a ja już nie migam
Kiedyś na trasie po zakończeniu wyprzedzania, dalem migacz w prawo (tak lekko tylko) i coś zaskwierczało.
Od tego momentu, czasami, mimo że juz przestałem migać dalej słyszałem to charakterystyczne cykanie migacza (czasem nawet kilka/kilkanaście sekund po miganiu).
Byłem w serwisie, powiedzieli ze to częsty problem (na forum tez o tym znalazłem) i wymienili włącznik świateł awaryjnych.
Tyle, że proble nie zniknął :evil:
Może występuje teraz trochę rzadziej...
Możecie mi podpowiedzieć jakie mogą być inne przyczyny takich objawów?TDI Celebrate
Oszczędzam komfortowo!
-
-
jak masz przerywacz wymieniony (we włączniku świateł awaryjnych) to proponuje zrobić to od czego się powinno zaczynać... czyli rozebrać manetkę i przeczyścić ja w środku. Powodem jest zanieczyszczony smar. Nalezy go wyczyścić i zastosować świeży. U mnie pomogło.
Szukaj na forum jak to zrobić bo już było nie raz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karojak masz przerywacz wymieniony (we włączniku świateł awaryjnych) to proponuje zrobić to od czego się powinno zaczynać... czyli rozebrać manetkę i przeczyścić ja w środku. Powodem jest zanieczyszczony smar. Nalezy go wyczyścić i zastosować świeży. U mnie pomogło.
Szukaj na forum jak to zrobić bo już było nie raz..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
phoneman, ja przesmarowalem jakims najwzyklejszym. nie mam pojecie jaki powinien byc.
rekin, mowisz o tym?
U mnie psikanie nie pomoglo, a rozebranie tego nie jest takie znowu skomplikowane... wystarczy miec klucz (splin 12) do kierownicy i dobre checi. Mnie najdluzej zajelo zdjecie poduszki. Ale teraz juz wiem jak to dziala i jakby ktos potrzebowal fotek to dysponuje takowymi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markazi wymienili włącznik świateł awaryjnych.
Zamieszczone przez rekinA czemu musiałeś demontować poduszkę???
Kierownice zeby manetke wyjac.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
bo manetka jest za kierownica i inaczej sie do niej nie dostaniesz jak przez zdjecie kierownicy. Widzisz ten pierścień na mojej poprzedniej focie?
a teraz mała instrukcja jak to zrobić:
1) odłączyć aku żeby jasiek oczu nie podbił
2) odkręcić osłonę za kierownica (śruby od spodu)
3) znaleźć na kierownicy od strony licznika takie otwory do których trzeba będzie śrubokręt włożyć. Najłatwiej jak się przekręci kierownice o 90st z neutralnego położenia raz w lewo raz w prawo (trzeba mieć lekko przekręcony kluczyk zeby dalo sie kierownica kręcić)
4) Na focie widać końcówkę śrubokręta(kliknijcie żeby powiększyć). włożyć od góry i pchac w kierunku osi kierownicy. Jasiek sam odskoczy. Jak juz z jednej strony odskoczy to przekręcić kierownice o 180 i zrobić to samo z drugim zaczepem.
5) odpiąć poduszkę
6)odkręcić i zdjąć kierownice
7) dalej nie pamiętam ale intuicyjnie
Pytajcie jakby coś było niejasne.
Komentarz
-
Komentarz