Jaras - a prowadzisz warsztat w 3miescie? jesli tak to gdzie? i czy dla OCP jakas znizka?
podgrzewane dysze spryskiwaczy O2FL Ambiente
Zwiń
X
-
podgrzewane dysze spryskiwaczy O2FL Ambiente
Mamy za oknem zimę. Pierwsze mroźne dni mojej O2FL. Teraz wyszło na jaw że sierota jestem i nie domówiłam opcji podgrzewanych dysz spryskiwacza przedniej szyby.
Czy ktoś z Was zmieniał to u siebie/dokładał??? Czy to technicznie trudna operacja? Trzeba dokładać kabelki, zmieniać całe dysze???
Jaki może być koszt takiej operacji???AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
-
-
Zamieszczone przez aniam111zmieniać całe dysze
ale czy naprawde potrzebne?
jesli stosujesz płyn do spryskiwaczy o odpowiednich parametrach to ryzyko zamarznięcia płynu na szybie jest znikomeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
No właśnie do tej pory w innym aucie też bez podgrzewania było bez problemu. Czasami coś tam się przytkało.
Na pewno to wina płynu bo z tego co mi się wydaje to chyba przymarzł też w zbiorniczku. Ale to trudno ocenić na oko. A to już chyba wogóle nie powinno się zdażyć bo od silnika cieplej. Dolałam tam prawie 0,5 litra denaturatu teraz może się zmiesza i "wypsika" się to co zostało w zbiorniczku. A trochę było bo napełniałam tuż przed mrozami.
Mam wlany płyn zimowy do -16. Ile było w Gd pewnie -9. Sprawdzałam jeszcze raz płyn ważny, dopiero co otwarty. Wlałam taki jaki stał w garażu. Co prawda firma "no name" ale wcześniej też nie lałam nic firmowego.AniaM
Komentarz
-
-
Czemu akurat dolewasz denaturatu? Przecież w takich awaryjnych sytuacjach można dokupić skoncentrowane dolewki (chyba, że lubisz jego zapach ). Poza tym wg mnie, tak jak już Ci ktoś w innym wątku doradzał - zaopatrz się w porządny płyn.
A tak na marginesie jeszcze dodam, że w pl płyn do spryskiwacza jest generalnie tani. Tu gdzie mieszkam (UK) dziś kupiłem, jeden z tańszych 5L za 5 funtów, a był i taki za 17 :shock:
Komentarz
-
-
denaturat polecili mi wlać w serwisie bo dzwoniłam co mam z tym zrobić.AniaM
Komentarz
-
-
Re: podgrzewane dysze spryskiwaczy O2FL Ambiente
Zamieszczone przez aniam111sierota jestem i nie domówiłam opcji podgrzewanych dysz spryskiwacza przedniej szyby.
Komentarz
-
-
Dzisiaj rano w garażu było -1. Na dworzu -12. Spryskiwacze działały. Do płynu wczoraj dolałam denaturatu i pomogło. Tylko tylny nie sikał. Na szybie co prawda na początku trochę marzlo ale krótko. Wypsikałam prawie cały zbiornik. Już nie było w nim widać płynu. kupiłam na Lotosie płyn Premium do -25. Koncentratów nie mieli. Wlałam prawie całą butelkę ( 4l ) co świadczy o tym że zbiornik był prawie pusty. I co ... auto postało pod domem i powtórka z rozrywki. Psikneło 2 razy i zamarzło. Myślałam że szlak mnie trafi :evil: :cry:AniaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Dzisiaj rano w garażu było -1. Na dworzu -12. Spryskiwacze działały. Do płynu wczoraj dolałam denaturatu i pomogło. Tylko tylny nie sikał. Na szybie co prawda na początku trochę marzlo ale krótko. Wypsikałam prawie cały zbiornik. Już nie było w nim widać płynu. kupiłam na Lotosie płyn Premium do -25. Koncentratów nie mieli. Wlałam prawie całą butelkę ( 4l ) co świadczy o tym że zbiornik był prawie pusty. I co ... auto postało pod domem i powtórka z rozrywki. Psikneło 2 razy i zamarzło. Myślałam że szlak mnie trafi :evil: :cry:
Komentarz
-
-
a macie kaiś pomysł jak przywrócić to do stanu używalności???AniaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111a macie kaiś pomysł jak przywrócić to do stanu używalności
albo poczekać do ocieplenia(od poniedziałku ma ponoć być) :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111a macie kaiś pomysł jak przywrócić to do stanu używalności???
Komentarz
-
-
No niestety to nie pomaga. W ten sposób wypryskałam prawie cały zbiornik poprzedni. Dolałam innego płynu. Ale jak auto było już pod domem to znowu przymarzlo ops:AniaM
Komentarz
-
-
aniam111, moje stoi od 2 dni na dworzu i nic ze spryskami sie nie dzieje
a mam wlany jakiś shit z supermarketu bo sie nie spodziewałem takich mrozów więc jakaś dziwna przypadłość dotknęła twoje FL
dodam że nie wiem czy mam podgrzewane dysze(żadnych przewodów tam nie widzę) :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Od początku
Pierwsze mrozy - płyn "no name" do -16 wlany do zbiorniczka.
Popryskał chwilę na mrozie i przestał.
Auto na noc w garażu. Odmarzlo. Wyjazd na następny dzień i znowu. Prysnął kilka razy i zamarzł. Z polecenia pana z serwisu dolałam prawie 0,5 denaturatu. Auto do garażu.
Na drugi dzień rano ... pryszcze. Super. Postanowiłam wypryskać wszystko i zmienić na lepszy płyn. W zbiorniczku już nie było nic widać ale coś tam jeszcze pryskało. Kupiłam nowy plyn do -25 Lotos. Butelka ma 4 litry weszło prawie wszystko. Jeszcze na początku dolalam resztkę denaturatu żeby mi się butelka nie walała.
Psikało. Auto postało pod domem i .... znowu zamarzło. W tylnym spryskiwaczu zero życia.AniaM
Komentarz
-
-
Trochę dziwnie to dla mnie wygląda. Ja poczekałbym aż jeszcze raz odmarznie w garażu. Jeśli odmarznie i będzie działać, to albo masz wielkiego pecha do płynów, albo coś nie tak ze spryskiwaczem, może jakaś nieczystość się dostała i blokuje? W nocy się wysuszy a po użyciu namoknie i napęcznieje? :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Wyjazd na następny dzień i znowu. Prysnął kilka razy i zamarzł.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
A ja zamierzam kupić kawałek węża do spryskiwaczy owinąć go na wężu zasilającym nagrzewnicy i wepnę to w szereg między pompkę a spryskiwacze przy użyciu dwóch plastikowych "choinek".
Oczywiście jak mi auto oddadzą z naprawy przed wiosną :szeroki_usmiechPozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
gdzie w O2FL jest zamontowana dysza spryskiwacza przedniej szybą? Na masce, czy pod maską (obok mocowania ramion wycieraczek, na pastikowej osłonie która przedłuża szybę i schodzi pod maskę, czyli podobnie jak to było w O1) ? Może ktoś zrobi zdjęcie ?
Zastanawiam się czy warto wydawać na to 250pln.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
Komentarz