karty jak karty normalnie wyglądały, dla mnie nie różniły się od tych pod m1. respekt budzi u mnie tylko butla z gazem za krzesełkiem jakoś do typu tego paliwa przekonania nie mam.
Mam taki problem.
Drzwi od kierowcy nie zamykają się i nie otwierają z pilota. Również nie zapala się dioda. Pilot działa tylko na pozostałe zamki. Z kluczyka zamyka się wszystko, ale też nie zapala się dioda. Nie wiem, od czego zacząć czy od rozebrania drzwi. Może ktoś pomoże jakimś dobrym pomysłem. Za wszelkie informacje dziękuje.
Na bank masz do rozbiórki drzwi i zamek. W zamku masz uszkodzony mikroprzełącznik lub zimne luty na płytce drukowanej zamka, ja miałem to drugie
Poszukaj trochę bo było o tym sporo na forum.
S - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
Ja ostatnio zamowiłem sobie 5 szt mikrostyków, więc jestem przygotowany 8)
wymianka na spokojnie zajmie 2 godzinki, łącznie z rozebraniem i złożeniem drzwi i jakimś browarkiem w międzyczasie.
moje mikrostyki są od nowości (10 lat ) i działają idealnie, te które są dostępne w handlu są podobne ale nie takie same dlatego zanim je wymienisz sprawdź najpierw płytkę w środku zamka i przelutuj połączenia u mnie to był problem (utlenianie się cyny i spore wibracje zamka). Wychodzę z założenia, że jeżeli oryginał działa to lepiej go nie ruszać. Jak już będziesz miał zamek w ręce to tylko 4 śrubki żeby się dostać do środka
S - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
a ze tak sie podepne - maze moze jakies instrukcje(najlepiej ze zdjeciami ) - jak rozebrac drzwi w O1? cos i tam od strony pasazera i kierowcy z przodu lata i chcialbym sie dostac do srodka
Mam problem z centralnym zamkiem. Nie znalazłem podobnych przypadków dlatego postanowiłem napisać. Otóż gdyż zamknę samochód z pilota to CZASAMI włączają się światła mijania, z przodu i z tyłu. Aby je wyłączyć muszę otworzyć jeszcze raz samochód włączyć i wyłączyć je tradycyjnie. Koledzy możecie pomóc co mam sprawdzić i gdzie. Trochę denerwuję to jak na parkingu muszę ze 2 razy cały proces zamykania robić...
Pozdrawiam... I czekam na Wasze propozycje Dodam że problem dotyczy OII
Komentarz