PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kuszu
    Classic
    • 2009
    • 31

karty jak karty normalnie wyglądały, dla mnie nie różniły się od tych pod m1. respekt budzi u mnie tylko butla z gazem za krzesełkiem jakoś do typu tego paliwa przekonania nie mam.

dla mnie może byc pod M1.
  • mkdzialoszyn
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 9

Mam taki problem.
    Drzwi od kierowcy nie zamykają się i nie otwierają z pilota. Również nie zapala się dioda. Pilot działa tylko na pozostałe zamki. Z kluczyka zamyka się wszystko, ale też nie zapala się dioda. Nie wiem, od czego zacząć czy od rozebrania drzwi. Może ktoś pomoże jakimś dobrym pomysłem. Za wszelkie informacje dziękuje.

Komentarz

• sevo
      Drive
      • 2009
      • 47

Na bank masz do rozbiórki drzwi i zamek. W zamku masz uszkodzony mikroprzełącznik lub zimne luty na płytce drukowanej zamka, ja miałem to drugie
      Poszukaj trochę bo było o tym sporo na forum.
      S - Stowarzyszenie
      K - Kierowców
      O - Omijających
      D - Definitywnie
      A - ASO

Komentarz

• lugab
        Rider
        • 2007
        • 439

jakiś wysyp tych awarii centralnego :shock:

Ja ostatnio zamowiłem sobie 5 szt mikrostyków, więc jestem przygotowany 8)
        wymianka na spokojnie zajmie 2 godzinki, łącznie z rozebraniem i złożeniem drzwi i jakimś browarkiem w międzyczasie.
        1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• sevo
          Drive
          • 2009
          • 47

moje mikrostyki są od nowości (10 lat ) i działają idealnie, te które są dostępne w handlu są podobne ale nie takie same dlatego zanim je wymienisz sprawdź najpierw płytkę w środku zamka i przelutuj połączenia u mnie to był problem (utlenianie się cyny i spore wibracje zamka). Wychodzę z założenia, że jeżeli oryginał działa to lepiej go nie ruszać. Jak już będziesz miał zamek w ręce to tylko 4 śrubki żeby się dostać do środka
          S - Stowarzyszenie
          K - Kierowców
          O - Omijających
          D - Definitywnie
          A - ASO

Komentarz

• limak14
            Classic
            • 2009
            • 24

a ze tak sie podepne - maze moze jakies instrukcje(najlepiej ze zdjeciami ) - jak rozebrac drzwi w O1? cos i tam od strony pasazera i kierowcy z przodu lata i chcialbym sie dostac do srodka
            Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2002r

Komentarz

• lugab
              Rider
              • 2007
              • 439

limak14, ten temat powinien być pomocny

Dział Poradniki, ciekawostki oraz istotne tematy eksploatacyjne to naprawdę kopalnia wiedzy, wiem z autopsji :twisted: polecam lekturę
              pozdrawiam
              1.9 TDI ALH, narazie 90KM

Komentarz

• 12V
                Classic
                • 2010
                • 30

Najczęstszą przyczyną jest brak zasilania sterownika drzwiowego LP,wygnity przewód
                autoalarmy,zestawy glosnomowiace,systemy alarmowe do budynkow

Komentarz

• swedi
                  Classic
                  • 2010
                  • 9

Mam problem z centralnym zamkiem. Nie znalazłem podobnych przypadków dlatego postanowiłem napisać. Otóż gdyż zamknę samochód z pilota to CZASAMI włączają się światła mijania, z przodu i z tyłu. Aby je wyłączyć muszę otworzyć jeszcze raz samochód włączyć i wyłączyć je tradycyjnie. Koledzy możecie pomóc co mam sprawdzić i gdzie. Trochę denerwuję to jak na parkingu muszę ze 2 razy cały proces zamykania robić...
                  Pozdrawiam... I czekam na Wasze propozycje Dodam że problem dotyczy OII

Komentarz

• roberta
                    Rider
                    • 2006
                    • 413
                    • Superb III (3V3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

prawdopodobnie alarm lub moduł konfortu "sieje po Can-ie" ( do wymiany lub nprawy)
                    pozdrawiam
                    roberta

Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda

http://chomikuj.pl/Roberta9

Komentarz

• swedi
                      Classic
                      • 2010
                      • 9

A moduł komfortu w OII to w drzwiach od kierowcy znajdę tak? Cos tam czytałem ale nie jestem pewien. W drzwiach czy gdzie??
                      Dzieki i Pozdro ;]

Komentarz

Pracuję...