Piękna
[O1] Szum podczas skretu w lewo
Zwiń
X
-
[O1] Szum podczas skretu w lewo
Witam.
Od kilku dni spostrzegłem dziwny szum w lewym kole przy skręcie w lewo kierownicą o 10 stopni lub więcej prędkośc musi byc około 60 km/h lub więcej. Jak wyprostuje jest cicho szum najbardziej jest słyszalny na łukach. W strone prawa jest wszystko ok. Czy to moze łożysko ??
Miał ktos taką sytuację ??
Napiszcie pzdrkriss78mlody
-
-
Witam
miałem podobny przypadek, szum w lewym przednim kole przy jeździe powyżej 60k/h. Podniosłem auto lewarkiem i zacząłem obracać kołem oraz sprawdziłem czy jest jakiś luz, moja kontrola łożyska nic nie wykazała, jednak nadal stawiałem na to że winne jest łożysko. Zakupiłem na własne ryzyko nowe i pojechałem do warsztatu. Tam wymieniono łożysko i sprawdzono stare rozbierając je, mechanik po oględzinach stwierdził że to raczej nie jest łożysko i tym zbił mnie z tropu. Po wizycie w warsztacie pojechałem sprawdzić czy nadal jest szum i okazało się że jednak winne było łożysko. Teraz wszystko jest ok.L&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadojak lewe łożysko, to przy skręcie w prawo i na odwrót
kriss78mlody, uważaj też na to jakei łożysko kupujesz. JA kupiłem OPTIMAL za 170 złoty i kolega powiedział, zę to bardzo dobry wybór.
Zewnętrzne ściany łóżyska jak i rant sa bardzo grubę co przekłąda się na jego trwałość.
Komentarz
-
-
Jeśli będziesz to robił sam, to raczej tak. Jeśli będzie to robił przygodny mechanik, to raczej też. Jak zrobi to solidny rutyniarz, to nie trzeba. Z tego, co kojarzę, żeby uniknąć ustawiania geometrii trzeba trzymać się paru zasad dotyczących demontażu. Popatrz na przykład na http://www.vwgolf.pl/porady/opis-wym...vw-golfpassat/
Jeśli będziesz robił sam, to bardzo uważaj na czujnik ABS.Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez niedzwiedz11cx to "chińszczyzna"...lepiej tego nie zakładaj bo bardzo szybko będziesz je ponownie wymieniał i podwoisz sobie koszty...sam to przerabiałem w golfie kiedyś. lepiej od razu porządne i spokój- taka moja rada :-)
Komentarz
-
-
Panowie na takich rzeczach jak łożyska nie ma co oszczędzać, w ogóle nie ma co kupować podrabianych tanich części bo wymiana jest częstsza o co najmniej 2-3 razy. Ja osobiście słucham co mają do powiedzenia bardziej doświadczeni użytkownicy, mi doradzili łożysko firmy FAG - koszt 120 zł w sklepie. Warto wydać troszkę więcej i zapomnieć na dłuższy czas bo później przychodzi wymiana innych rzeczy w czasie eksploatacji.L&K
Komentarz
-
-
Witam.
Awaria z szumem usunieta, wymieniłem dwa łożyska w kołach i po bólu.
Najdziwniejsze jest to ze ludzie piszą ze jak w lewo sie skreca to prawe łożysko do wymiany i odwrotnie u mnie było inaczej i dlatego mam kpl. nowych łozysk na przodzie
Koszt dla zainteresowanych 180 zł za dwa łożyska FAG i 140 zł za wymiane myślę ze to dobra cena
pzdrkriss78mlody
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Jak miałem golfa, to awaria łożyska z lewej strony charkteryzowała się zwiększeniem szumusprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
Komentarz