Juz dokonałem wyboru pompa wody firmy graf, a zestaw Ruville
Problem z drzwiami
Zwiń
X
-
Problem z drzwiami
mam problemy z drzwiami od strony kierowcy. spadło prawdopodobnie cięgno linki.Problem w tym ze nie moge dostać się do wew(zdjąłem wkładke zamka, klamkę odchylilem do siebie i linka jest na swoim miejscu).W środku samochodu klamka lata lużno prowdopodobnie tam spadło cięgno z zaczepu.Nie mogę otworzyc drzwi z dwuch stron jak zdemontowac bocznik drzwi przy zamkniętych drzwiach lub jak otworzyc drzwi bez prucia tapicerki.POMOCY.
-
-
miałem taką samą sytuację i udało mi się otworzyć drzwi bez rwania tapicerki, zdjąłem ją częściowo od środka.
wsiadasz do samochodu od strony pasażera, bierzesz klucze torx(tylko nie za długie i nie za grube ) i odkręcasz wkręty od strony słupka(dwa), potem na dole boczka(trzy), oczywiście plastik osłaniający tweeter zdejmujesz i odkręcasz wkręt pod klamką od wewnątrz, opuszczasz szybę i delikatnie(żeby nie uszkodzić) lecz z odpowiednią siłą podnosisz boczek i odchylasz. Teraz masz wąską szczelinę między drzwiami a boczkiem, przy użyciu wąskich szczypiec łapiesz i pociągasz za linkę i w tym momencie otwierają się drzwi. Następnie zakładasz wszystko tak jak powinno być, składasz i w drogę.
POWODZENIA
Komentarz
-
-
Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
Komentarz