Yarek, a orientujesz sie czy te stolki maja takie fajne schowki jak te z O2? Bo mi tam idealnie wchodzi CB i inne duperele
Otwarcie awaryjne maski... :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maybach20kluczykiem tez nie idzie otworzyc drzwi...A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Słyszałem, że robią takie myki, że trzeba się dostać np do przecimgielnego albo jakiś kabli od spodu i podłączyć do niego napięcie. Ale nie wiem na ile się to sprawdza i czy coś się przez to nie upierniczy. Ale tak podobno robiło Assitance w jednym z Pasków, któremu się rozładował akumulator.
Komentarz
-
-
[quote="splawik"]Zamieszczone przez maybach20kluczykiem tez nie idzie otworzyc drzwi...
kluczyk nawet nie wchodzi a WD-40 nie pomaga ....myslalem ze jakos dalo by rade od strony antrapy jakos za cos tam zlapac i otworzyc...maybach20
Komentarz
-
-
maybach20, Poszło na PW.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
bartholio, Poszło.
Komentarz
-
-
spróbuj od dołu tzn podnieść auto jednym bokiem najlepiej lewa strona okręcić osłonę i za pomocą długiego klucza lub innego mocnego narzędzia dojść do zamka i otworzyć. Wiem że nierealne ale w fabryce chyba taką opcję wymyślili bo istnieje szansa na urwanie linki i co wtedy. Taki manewr robiłem w innym aucie więc jest to do zrobienia
Komentarz
-
-
kluczyk nawet nie wchodzi a WD-40 nie pomaga
Komentarz
-
-
Dobry sposób na zamarznięte zamki, to energiczne, przez dłuższa chwilę pocieranie zamka rekawicą. Jak do tej pory, sprawdziło sie w kilku samochodach.
W celu otwierania maski z zewnątrz mam dorobiony "patent" własnego pomysłu, mianowicie do zapadki trzymającej maskę w istniejącym tam otworku, jest przymocowany drut w czarnej izolacji (nie widoczny), o długości ok. 20 cm, na którego drugim końcu jest zrobione oczko. W to oczko wkłada się śrubokręt z zewnątrz, przez atrapę, pociąga sie i maska otwarta. Oczywiście, taka instalacja musi być tak zrobiona, aby była nie widoczna, i nikt się nie domyśli.
Komentarz
-
-
I mnie spotkał podobny problem dzisiaj. Wyjąłem akumulator wczoraj wieczorem żeby nie padł. Dzisiaj rano chce otworzyć samochód wkładam kluczyk i zamiast otworzyć to kluczyk się kreci w 2 strony. Tak jest z 2 stron, a jak kluczyk wkładam do bagażnika to w żadna strone nie chce się przekręcić. Podgrzewałem już kluczyk ale to nic nie daje. Co zrobić?
Komentarz
-
-
Tutaj jest zdjęcie tego zamka
Zamek jest zamocowany we wzmocnieniu czołowym
Najlepiej jak możemy to podejrzeć w innej zaprzyjaźnionej Octavii jak to jest zamontowane
Teraz wszytko zależy jaką mamy atrapę, jak starszą z prostymi żaluzjami to nie ma sprawy wwszystko ładnie widać i jest spoko dojście
Jak nowszą z tymi grubszymi to drut wchodzi pod większym kątem i trzeba go jakoś zmyślnie powyginać pod kątem bo wzmocnienie czołowe za bardzo przeszkadza, można jajo znieść zanim się otworzy. ja robiłem z siebie idiotę na parkingu z jakieś 1,5h zanim ktoś podjechal i obczaiłem jak to jest zamontowane
Aha no i drut trzeba mieć konkretny, sztywny a potem to już siła razy gwałt :-) i pstryk otwarte
DarekZałączone pliki
Komentarz
-
-
Witam.
Czy również mógłbym poprosić o przesłanie na priv. wskazówki jak otworzyć maskę z zewnatrz. Podobny problem, samochód stał przez ponad miesiąc i nowy akumulator padł na amen. Zamek jest tylko w drzwiach kierowcy i jest czymś zapchany więc z klucza nie da rady otworzyć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Adam
Komentarz
-
-
Zdzisek86, Poczytaj ten post wyżej masz odpowiedź w linku Jeżyka.
Komentarz
-
Komentarz