Pytanie do kogoś kto ma wersję O1 sedan lift z oryginalnymi czujnikami parkowania. Chciałbym zamontować oryginalnego park tronica do mojej octavi. Wszystko już mam tylko czeka na montaż. Prosił bym o podanie odległości między czujnikami tak jak jest to w oryginale.
Witam, mam pytanie kolego ile kosztował oryginalny parkotronic? ja mam oryginalne czujniki zamontowane ale nie mam centralki. Jak kupowałem auto to nie sprawdziłem działania parkotronica, a później nie mogłem znaleźć centralki w bagażniku więc jej chyba nie mam
kabn, mam oryginalne czujniki parkowania, mierzyłem od środka czujników. a-od nadkola 71cm, b- 44,5 cm, c- 44 cm, d- 44,5 cm, e- 71 cm, fghi- 53,5 cm, jklm- 2,8 cm. JKLM mierzyłem od środka czujnika do dolnej granicy listwy. Pomiar uważaj za orientacyjny, odległość od podłoża (fghi) może być przecież inna w zależności od załadowania bagażnika. A poza tym zimno jak djabli i ręce mi zmarzły :x
[ Dodano: Sro 27 Sty, 10 18:47 ] czesiu1929, centralka chyba nie jest w bagażniku tylko w słupku kierowcy bo tam piska a może ja się mylę?
gdzieś wcześniej wyczytałem że centralka powinna być umieszczona na nadkolu z lewej strony w bagażniku, ja mam Octavię kombi. Natomiast pod kierownicą może być umieszczony brzęczek
czesiu1929, piszczałka u mnie jest nad pasem bezpieczeństwa kierowcy w słupku co wydaje mi się idealnym miejscem, jest najbliżej lewego ucha. Moja córka ma w VW Passacie piszczałę w bagażniku i nie zawsze ją słychać.
ja nie mogę zlokalizować centralki, parcotronic mi nie działa
Kolego centralka według instrukcji montazu parktronica znajduje się pod listwą plastikową przykrywającą zamek i próg bagażnika.
Pozdrawiam,
Daniel
P.S.
Trzy pytania:
Czy może ktoś podać odległość czujek oryginalnych w OI Kombi w pionie od krawędzi czarnej listwy ? Mam 2 instrukcje i każda mówi inaczej...
Czy czujki można lakierować ??
Na centralce mam 3 przełączniki. 1. ciszej - głośniej, 2 i 3 wygląda że służy do ustalania zakresu działania czujek, z tym że na jednym rysunku jest kombi a na drugim hatchback - może ktoś orientuje się o co chodzi z 2 i 3.
Na centralce mam 3 przełączniki. 1. ciszej - głośniej, 2 i 3 wygląda że służy do ustalania zakresu działania czujek, z tym że na jednym rysunku jest kombi a na drugim hatchback - może ktoś orientuje się o co chodzi z 2 i 3.
W fabrycznej centralce nie spotkałem takich przełączników.Miejsce lokalizacji-myślę,że w combi tak samo:
Komentarz