wygląda bajera gratki autka
[O1] problem z 4. biegiem
Zwiń
X
-
[O1] problem z 4. biegiem
Od 2 dni mam dziwny problem ze skrzynią biegów. 4-krotnie na dziesiatki przełożen (ok 450 km) z redukcji biegu 5 na 4 miałem problem z wbiciem 4. W trakcie tych przypadków bieg 4 nie wchodził do końca i musilem go odrobine mocniej docisnąć. Sprzęgło wciśnięte jest do końca, auto ma 10tys km przebiegu... Co dziwniejsze z 3 na 4 biegi zmieniaja sie poprawnie i lekko. To nie moj pierwszy samochod i ze skrzynia biegow obchodze sie precyzyjnie - do tego czasu nie musialem użyć do niej siły. Czy jest wogole mozliwe aby w stosunkowo nowym aucie pojawiła się taka usterka i czy to podlega gwarancji? Zdaje sobie sprawe ze ciezko to na odleglosc stwierdzic.. pozostaje mi chyba obserwowac samochod. Tak tez robilem kiedy moja zupelnie nowa skrzynia biegow byla troche niewyrobiona i wsteczny ciężko sie wrzucal - problem ustapil wraz z eksploatacja.
-
-
dzieki za odpowiedź, czy przycięty synchronizator moze byc skutkiem mechanicznym i czy ma szanse byc eksploatacyjnym? rozumiem ze scenariusz przejechania podwoziem po zimowych nierównościach nie moze miec z tym nic wspolnego jak myslisz (nie wiem w jakiej czesci ten synchronizator sie znajduje)?
Komentarz
-
-
to chyba synchronizator moge wyeliminowac
wczoraj jeszcze ta skrzynie biegow poobserwowalem, zauwazylem ze jezeli bieg nie moze wejsc to odrobine mocniejsze jego popchniecie powoduje ze wchodzi z takim haczeniem. Z tego co mi wiadomo wielu uzytkownikow Skody Octavii 1 ma podobne haczenie przy wrzucaniu dwójki
dzisiaj mimo wszystko pojade do serwisu dla spokojności
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez benny1986Z tego co mi wiadomo wielu uzytkownikow Skody Octavii 1 ma podobne haczenie przy wrzucaniu dwójkipozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz