Może mylisz ABS z ASR bo jak niby ABS miałby sie odpalac w momencie ruszania.
Turbina efekt sowy,oraz jadacej karetki.
Zwiń
X
-
Turbina efekt sowy,oraz jadacej karetki.
Witam zakupilem o2 2.0 TDI
podczac wchodzenia na obroty autko wydaje odglosy sowy i jadacej karetki,spedzielm 2 dni na roznych forach i kilka osob wymienialo turbo,bo mieli na gwarancji i po tygodniu mieli to samo
wiec na 100% to nie jest efekt padajaca turbina...
moze ktos z was juz rozgryzł ten problem,bo jest to troche denerwujace...
-
-
kolego, ten typ tak ma szczegolnie w zimne dni, jedyny patent to głosniej radio i obserwować czy przypadkiem sie nie pogarsza, sprawdzaj stan oleju i ewentualne wycieki, jak padnie całkiem to tylko wsadzac turbinkę ze 170 jest mocniejsza niz fabryczne w o2 bkd
oby do wiosny :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Gość
hubi2000,
kumpel miał tak w Golfie 5 .. zdiagnozowali to podczas robienia moda w Diagtroniku w Jankach i kazali przyjechać jak wymieni turbo... Auto miało 30 000 i serwis wymienił na gwarancji.
Komentarz
-
nic sie nie przejmuj tylko grzej w rurę :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S-E-B-E-Bhubi2000,
kumpel miał tak w Golfie 5 .. zdiagnozowali to podczas robienia moda w Diagtroniku w Jankach i kazali przyjechać jak wymieni turbo... Auto miało 30 000 i serwis wymienił na gwarancji.
i co to byla wina turbiny ?
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 17:10 ]
Zamieszczone przez hubi2000Zamieszczone przez S-E-B-E-Bhubi2000,
i co to byla wina turbiny ?
Komentarz
-
-
Ja mam od dwóch dni OII 1.9 113 nalatane i to samo słyszę, ale nawet mi się to podoba :wink: najwięcej słychać w przedziale 1500 do ok 2000 obr, nie przejmuje się tym, silnik i osprzęt suchutki,błędów nie ma, olej jak póki co w normie,ciągnie jak opętana, nic tylko paliwo i jeździć z uśmiechem na gębie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodado czasu
Dokładnie u mnie jest jak na tych filmikach.
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
Tutaj jest nagrany Passat B6 1.9TDI 105KM nie 2.0TDI.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBEfekt ten występuje tylko u mnie na zimnym silniku i po ruszeniu przez jakieś 300-500metrów przejechanych (Jeżeli odpalę auto i pochodzi jakieś 2 min. to tego hałasu już nie ma). Później błoga cisza.
ale taki jego urok, inna sprawa, że jednak NIE KAŻDY w BKD tak ma.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez szkodado czasu
Dokładnie u mnie jest jak na tych filmikach.
Tutaj jest nagrany Passat B6 1.9TDI 105KM nie 2.0TDI.
Komentarz
-
-
u mnie świszcze nie zaobserwowałem niczego innego na jesieni jak kupiłem tego nie było.... ale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 19:10 ]
Zamieszczone przez MaicroftPotem robi sie podmianke do bloku 1.9 wklada ARL-a a to bloku 2.0 turbo z BMN-a :diabelski_usmiechSkoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jefryale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
ale jak wspomniał Maicroft, nasze Skody są na tyle fajne, że właściwie każdy taki pad to doskonały pretekst do jakiejś modyfikacjisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez jefryale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
ale jak wspomniał Maicroft, nasze Skody są na tyle fajne, że właściwie każdy taki pad to doskonały pretekst do jakiejś modyfikacjiSkoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
hubi2000, Jeśli to turbo to będziesz słyszeć syrenę bez względu na temperaturę silnika co niekoniecznie bedzie oznaczać że za chwilę padnie. Ja spokojnie zrobiłem jeszcze 30 kkm i z tego co wiem jeszcze działa. Możesz obejrzeć ją od sposu jak mocno się poci, chociaż to norma tak jak i ślady oleju w intercoolerze. Pamietać o utrzymywaniu oleju w górnym przedziale i chłodzeniu a może jeszcze pojezdzić. Ten typ poporstu tak ma.slawko007
Komentarz
-
-
Witam, ja też miałem takie gwizdanie w O2 w przedziale ok 1200-1700 obr/min pojawiło się po przejechaniu 75 tyś km, pojechałem szybko do ASO i wymienili na gwarancji turbine-gwizdanie ustało. Niestety w ostatnich dniach przejechane 132 tyś km pojawło sie identyczne ponownie, tylko gwarancja juz sie skonczyla, chyba narazie nie bede nic z tym robił
Komentarz
-
-
daroel, ja mam puchacza od nowości, teraz niecałe 100000 i nadal to samo
nic z tym nie robie- oprócz jednego notlaufa którego auto zalapalo po 6-tygodniowym staniu nic się z turbinka nie dziejeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz