Może mylisz ABS z ASR bo jak niby ABS miałby sie odpalac w momencie ruszania.
Turbina efekt sowy,oraz jadacej karetki.
Zwiń
X
-
Turbina efekt sowy,oraz jadacej karetki.
Witam zakupilem o2 2.0 TDI
podczac wchodzenia na obroty autko wydaje odglosy sowy i jadacej karetki,spedzielm 2 dni na roznych forach i kilka osob wymienialo turbo,bo mieli na gwarancji i po tygodniu mieli to samo
wiec na 100% to nie jest efekt padajaca turbina...
moze ktos z was juz rozgryzł ten problem,bo jest to troche denerwujace...
-
-
kolego, ten typ tak ma szczegolnie w zimne dni, jedyny patent to głosniej radio i obserwować czy przypadkiem sie nie pogarsza, sprawdzaj stan oleju i ewentualne wycieki, jak padnie całkiem to tylko wsadzac turbinkę ze 170jest mocniejsza niz fabryczne w o2 bkd
oby do wiosny :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Gość
hubi2000,
kumpel miał tak w Golfie 5 .. zdiagnozowali to podczas robienia moda w Diagtroniku w Jankach i kazali przyjechać jak wymieni turbo... Auto miało 30 000 i serwis wymienił na gwarancji.
Komentarz
-
nic sie nie przejmuj tylko grzej w rurę :diabelski_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S-E-B-E-Bhubi2000,
kumpel miał tak w Golfie 5 .. zdiagnozowali to podczas robienia moda w Diagtroniku w Jankach i kazali przyjechać jak wymieni turbo... Auto miało 30 000 i serwis wymienił na gwarancji.
i co to byla wina turbiny ?
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 17:10 ]
Zamieszczone przez hubi2000Zamieszczone przez S-E-B-E-Bhubi2000,
i co to byla wina turbiny ?
Komentarz
-
-
Ja mam od dwóch dni OII 1.9 113 nalatane i to samo słyszę, ale nawet mi się to podoba :wink: najwięcej słychać w przedziale 1500 do ok 2000 obr, nie przejmuje się tym, silnik i osprzęt suchutki,błędów nie ma, olej jak póki co w normie,ciągnie jak opętana, nic tylko paliwo i jeździć z uśmiechem na gębie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodado czasu
Dokładnie u mnie jest jak na tych filmikach.
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
Chomikuj.pl to przyjazny serwis do przechowywania i udostępniania plików. Darmowa, nieograniczona przestrzeń i mnóstwo plików do pobrania.
Tutaj jest nagrany Passat B6 1.9TDI 105KM nie 2.0TDI.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBEfekt ten występuje tylko u mnie na zimnym silniku i po ruszeniu przez jakieś 300-500metrów przejechanych (Jeżeli odpalę auto i pochodzi jakieś 2 min. to tego hałasu już nie ma). Później błoga cisza.
ale taki jego urok, inna sprawa, że jednak NIE KAŻDY w BKD tak ma.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez szkodado czasu
Dokładnie u mnie jest jak na tych filmikach.
Tutaj jest nagrany Passat B6 1.9TDI 105KM nie 2.0TDI.
Komentarz
-
-
u mnie świszcze nie zaobserwowałem niczego innego na jesieni jak kupiłem tego nie było.... ale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
[ Dodano: Czw 04 Lut, 10 19:10 ]
Zamieszczone przez MaicroftPotem robi sie podmianke do bloku 1.9 wklada ARL-a a to bloku 2.0 turbo z BMN-a :diabelski_usmiechna 0,75 bara
:twisted:
Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jefryale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
ale jak wspomniał Maicroft, nasze Skody są na tyle fajne, że właściwie każdy taki pad to doskonały pretekst do jakiejś modyfikacjisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez jefryale znając zycie jest to możliwe i normalny objaw
ale jak wspomniał Maicroft, nasze Skody są na tyle fajne, że właściwie każdy taki pad to doskonały pretekst do jakiejś modyfikacjijestem ZA w ramach rozsądku
Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
hubi2000, Jeśli to turbo to będziesz słyszeć syrenę bez względu na temperaturę silnika co niekoniecznie bedzie oznaczać że za chwilę padnie. Ja spokojnie zrobiłem jeszcze 30 kkm i z tego co wiem jeszcze działa. Możesz obejrzeć ją od sposu jak mocno się poci, chociaż to norma tak jak i ślady oleju w intercoolerze. Pamietać o utrzymywaniu oleju w górnym przedziale i chłodzeniu a może jeszcze pojezdzić. Ten typ poporstu tak ma.slawko007
Komentarz
-
-
Witam, ja też miałem takie gwizdanie w O2 w przedziale ok 1200-1700 obr/min pojawiło się po przejechaniu 75 tyś km, pojechałem szybko do ASO i wymienili na gwarancji turbine-gwizdanie ustało. Niestety w ostatnich dniach przejechane 132 tyś km pojawło sie identyczne ponownie, tylko gwarancja juz sie skonczyla, chyba narazie nie bede nic z tym robił
Komentarz
-
-
daroel, ja mam puchacza od nowości, teraz niecałe 100000 i nadal to samo
nic z tym nie robie- oprócz jednego notlaufa którego auto zalapalo po 6-tygodniowym staniu nic się z turbinka nie dziejeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz