Zamieszczone przez sontario
Turbina efekt sowy,oraz jadacej karetki.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sontarioZamieszczone przez JacrazJakiś czas temu mechanik z ASO znalazł dziurkę w dolocie powietrza. Zaproponowali mi wymianę, oczywiście na mój koszt bo gwarancja minęła. Tymczasowo zakleili taśmą izolacyjną. Wstępnie się zgodziłem, jednak później, kiedy się przyjrzałem, zobaczyłem, że miejsca gzie jest dziurka, dotyka ostra krawędź metalowej objemki od wężyka znajdującego sie obok. Ewidentnie to ta metalowa objemka spowodowała to uszkodzenie, zatem jest to błąd konstrukcyjny (wystarczyłoby obrócić tą objemkę i już ostra krawędź nie dotykałaby do rury dolotu). Panowie w ASO twierdzili że ta dziurka to w sumie nie wiadomo.... pewnie zużycie materiału..... :lol:
Zamierzam wywalczyć wymianę w ramach gwarancji. Czy u Was nie ma przypadkiem czegoś takiego? Czy nieszczelność w układzie dolotu powietrza może być przyczyną, że drobinki zanieczyszczeń uszkadzają wirnik i wchodzi sowa?
Dziurki może nie być widać, dopóki nie zdejmie się tego harmonijkowego węża. U mnie teraz widać, bo taśma którą mi owinęli w ASO już sie postrzępiła. Wcześniej nie widziałem.
Komentarz
-
Komentarz