[O1] Korek wlewu paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ukosz
    Classic
    • 2010
    • 3

[O1] Korek wlewu paliwa

Witam!!!
  • Yzerman
    Classic
    • 2008
    • 3

[O1] Korek wlewu paliwa

Mam pewien problem, a mianowicie wczoraj po tankowaniu jak zwykle zakręcam korek wlewu paliwa i przekręcam kluczyk w korku w celu jego zamknięcia, następnie sprawdzam czy jest zamknięty i okazało się że normalnie się odkręca na zamkniętym zamku. Sprawdzałem i przekręcałem jeszcze parę razy i nadal to samo. Przed tankowaniem korek otworzył się bez najmniejszego problemu jak zwykle, bez jakiegoś oporu, również nie było słychać żadnych trzasków. Czy jest jakaś możliwość naprawy zamka, czy zostaje tylko wymiana bębenka z nowym kluczykiem ?

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Yzerman
      czy zostaje tylko wymiana bębenka z nowym kluczykiem
      raczej korka z nowym kluczykiem...miałem taki przypadek w cordobie, wysypał się zamek, nic nie zrobisz, to wszystko jest sprasowane, chyba, że masz jakiś inny korek, że uda ci się wyciągnąć cylinder.

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

To w OI korki mialy kluczyk ???

Jak jest CZ to on blokuje przeciez ta klapke i to by bylo na tyle :roll:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

LX/Classic mają wlew paliwa zamykany na kluczyk.A CZ,to jak sobie właściciel dołoży. :P
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
            modele do tego roku nie miały...nawet TUR w podstawowej wersji miał wlew paliwa otwierany od środka za naciśnięciem przycisku na konsoli.....ale Skoda od końcówki roku 2009 aż do chwili obecnej wprowadziła rewelacyjne :lol: korki wlewu paliwa zamykane na kluczyk :evil: .......dla mnie to żenujące ops: ja mam O1 Tur z 2008r kupiony w salonie w styczniu 2009 i mam na szczęście wlew paliwa otwierany na konsoli centralnej przyciskiem :szeroki_usmiech
            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Yzerman
              Classic
              • 2008
              • 3

Czyli panowie nic nie zrobię? Muszę wymienić wkładkę zamka z kluczykiem?

Komentarz

• soszek81
                L&K
                • 2010
                • 1245

Zamieszczone przez Maicroft

Jak jest CZ to on blokuje przeciez ta klapke i to by bylo na tyle :roll:
                Też jestem zaskoczony że tam może byc kluczyk - O1 Ambiente z 2002 - CZ - jeszcze się nie przyzwyczaiłem że do korka nie mogę się dostać bez przycisku na konsoli i muszę nurkować do auta

W temacie Yzerman - może wystarczy przeczyścić korek i przesmarować? W Peugeocie 405 rodziców też się zaczął blokować, czyszczenie, suszenie i WD40 zdziałały niemożliwe.
                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

Pracuję...