[O1] turbo z 1.9 TDI ASZ

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mszyca100
    Classic
    • 2010
    • 7

[O1] turbo z 1.9 TDI ASZ

Zamieszczone przez maxpaynemm
    bl, dzwoniłem do niego jakiś miesiąc temu. Robienia zegarów nie chciał się podjąć. Telefon do niego miałem do Maru123 - montował u niego multifunkcję.

Wydaje mi się że teraz naprawdę byłem w kumatym ASO ale gostek za chiny ludowe nie mógł zakodować immo. Wyskakiwał mu ciągle błąd niezgodności wersji immobilisera. Elekrtyk probował na różne sposoby. Licznik działa super, wszystko śmiga tylko ten immo Nastepnie elektryk poleciał do części i zaczął sprawdzać liczniki i ich wersje. Niby moje auto z 09.2008 a licznik z 01.2009 (różnica niewielka) ale niestety okazało się że (cytuję): "pana auto ma immo 2-gej generacji a licznik ma już 3-cią generację immo i niestety nie da się zakodować, musi Pan poszukać licznika ze swojego rocznika datą jak najbardziej zbliżonego datą prod. Niestety wtedy też nie ma 100% gwarancji że zadziała"

No wiec Panowie też chwilowo moda muszę odpuścić a licznik mimo że działa - sprzedać Jak by ktoś chciał kupić i ma autko z 2009r to zachęcam. Licznik jest nowiutki i nieużywany.

Tu AUKCJA

Dla OCP cena 350+ koszt przesyłki.

ZAPRASZAM
    sciema z tym immo w octavi zawsze jest immo 4 generacji,jest kwestia pinu,jest pin jest robota nie ma,jest problem
  • starozytny
    Classic
    • 2009
    • 33

[O1] turbo z 1.9 TDI ASZ

witam
    niedługo zmieniam turbo z mojej octy na większe, w związku z tym mechanik zaproponował mi 500 PLN za moją (200kkm przebiegu).
    Czy to ok cena? Czy można krzyknąć więcej?
    Dodam, że na turbinie jeżdzę cały czas na seryjnym programie (dopiero jakieś 3 tygodnie temu był wirus bezpieczny na 160 KM/370 Nm) i turbina sprawdza się bez zarzutu.

Podpowiedzcie, proszę.
    „Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”

"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."

Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka

Komentarz

• Sinner
      Drive
      • 2009
      • 68

Wszystko zależy od stanu sprężarki, ale jeżeli Twoja jest ok to 700zl powinieneś za nią dostać.
      Nota bene to co teraz wrzucasz?? :twisted:
      Skodżitsu AGR+ by Dynosoft

Komentarz

• starozytny
        Classic
        • 2009
        • 33

gt22 :diabelski_usmiech

[ Dodano: Czw 11 Mar, 10 13:52 ]
        to w takim razie wystawie ją na forum na sprzedaż, może komuś się przyda. podziękował

"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."

Komentarz

• Sinner
          Drive
          • 2009
          • 68

Zamieszczone przez starozytny
          gt22 :diabelski_usmiech
          To lubie :twisted:

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2009
            • 10917
            • Fiat

starozytny, a można wiedzieć po ile chodzą te gt22?

[ Dodano: Nie 14 Mar, 10 11:16 ]
            a i czy w asz OI i awx SI jest taka sama turbina fabrycznie?

Komentarz

• starozytny
              Classic
              • 2009
              • 33

Zamieszczone przez sew1981
              starozytny, a można wiedzieć po ile chodzą te gt22?
              gt 22 nowa ok 4 tys

uzywke mozna znalezc ale ciezko jakies 1500 - 1800 pln
              ale trzeba trafic na pewna, regenerowane sa do kitu

problemem jest tez koszt przeróbek pod te turbo poniewaz do octvii nie pasuje ona plug&play niestety

tego rodzaju turbo wystepuje w starszych rocznikach BMW 3 litra i musisz jeszcze znalezc takie bez elektroniki tylko z gruszka regulacyjna.

chyba tak, ale upewnij sie na forum

Komentarz

• Sinner
                Drive
                • 2009
                • 68

Niestety nie. Bebechy są te same, ale awx ma dzielony kolektor, natomiast asz łączony. I spływ oleju jest w innym miejscu. A i jeszcze przez inne kolektory turbo ma inny układ w stosunku do bloku przez co downpipe musi być inny. Niby to samo, a jednak nie...

Komentarz

Pracuję...