rkb, gratki modow, masz juz na mysli kolejne :roll:
[O2] odbój-osłona tylnego amora
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] odbój-osłona tylnego amora
Prosiłbym o pomoc w rozszyfrowaniu fachowej nazwy elementu łączącego odbój z osłoną tylnego amora ( zaznaczony na zdjęciu ) jak również czy można gdzieś taki element kupić. Za udzieloną pomoc z góry Dzięki.Załączone plikiPozdrawiam,
Grzegorz
-
Komentarz
-
-
Podłącze się pod temat. Potrzebuję wymienić odboje z tyłu, jakiej firmy możecie polecić i co się z nimi wymienia jeszcze?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Wymień sobie jeszcze osłony. A jeśli chodzi o firmę to np. Sachs. U siebie wymieniałem amory z przodu i kupowałem Bilsteina gdzie były już odboje i osłony.
Komentarz
-
AdamB, ja wymieniałem też odboje w swojej oII, które były juz popękane i kupowałem org. w skodzie , chyba cos koło 55 zl. za szt. przy wymianie nie ma wiekszej filozofi, ja rozbierałem od góry. reszta była ok. gdzieś tam mam nr. katalogowy, jakby był potrzebny.
Komentarz
-
czyzyk64, najbliższe ASO mam w Krakowie, więc kupię na miejscu jakieś zamienniki porządne.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
pewnie, że tak, z tego co wymieniałem , a poprzednie tez były org, to wytrzymują tak na 4 -5 lat.
Komentarz
-
mozecie podac numery katalogowe odboju na tyl lewy+prawy
Komentarz
-
-
-
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/56
Tak samo jest w OII ale inne numery części. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
odkręc koło, (ja wykręcałem amortyzator) w nadkolu u góry są dwie śrubki i jedna na dole.
wyciągnołem amortyzator na zewnątrz i odkręciłem górną śrubę na amortyzatorze i masz wszystko na wierzchu
prosta robota
[ Dodano: Sro 04 Kwi, 12 17:40 ]
u mnie jeszcze trzeba było pomyślec o wymianie pierścienia i osłony amortyzatora,
pierścień jest aluminiowy i sie aluminium utleniło i strasznie rozepchało osłonę amortyzatora po oczyszczeniu wszystkiego osłona spadała,nie trzymało się kupy (odbój, pierścień i osłona)
Komentarz
-
-
witam
podepne sie pod temat, dzisiaj zauwazylem cos niepokojacego, przesylam zdjecie.
[
Uploaded with ImageShack.us
co poradzcie wymienic i sprawdzic w tym przypadku?
Komentarz
-
Jak najbardziej wymienić ,
u mnie wyglądało to mniej drastycznie i też wymieniłem
tu maja w dobrej cenie zamiennik
http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2784do_mario Kraków
Komentarz
-
udało mi sie zamowic w krakowie, oslonki i odboj za 51 zl kpl na dwie strony. beda jutro na 10.
moze posiada ktos jakis poradniczek zeby wymienic:?mam wolne przedpoludnie jutro to zajme sie tym w garazu
Komentarz
-
-
Starez, zobacz http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/56 może to pomoże - co prawda dotyczy wymiany odboju w OI, ale wygląda to podobnie :wink:Sytuacje w życiu się odwracają.
Komentarz
-
w sumie wszystko ladnie opisane, ale czytajac tekst, to imadło i siła z jaka nalezy zakrecic srubki to dla mnie czarna magia jak na warunki garazowe
Komentarz
-
nie ma problemu, zoabczymy czy podołam.
wstepnie po 10 ma byc odboj i nakladka do odebrania. 15 15 mam zbiorke na mecz gdzies po 14 trzeba wyjechac, wiec zobacze czy sie wyrobie
Komentarz
z gory dzieki
Komentarz