leones, po świętach będę już coś chciał kupić. więc jak coś wrzucaj foty. jak możesz napisz za ile i gdzie kupiłeś
[O2] Wybór felg 16"-ankieta.
Zwiń
X
-
A ja ojcu kupiłem do O2 takie fele http://www.allegro.pl/item974870781_...vi_passat.html
Jutro wrzucę fotki, ale na żywo prezentuje się super. Pięknie błyszczy polerka na aluminium i fajnie tworzą płaszczyznę podczas jazdy. ET 35 zarąbiście wygląda.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfeePięknie błyszczy polerka na aluminium
]alfee[/b], równie pieknie się bedzie rysowało to wypolerowane chińskie gówienko , polakierowne lakierem do włosów , spróbuj paznokciem dotknąć :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwrównie pieknie się bedzie rysowało to wypolerowane chińskie gówienko , polakierowne lakierem do włosów , spróbuj paznokciem dotknąć
NIe skorzystam z opcji drapania paznokciem, bo nie widzę takiej potrzeby. A co do jakości, to jest całkiem niezła. Miałem różne alufelgi i potrafię określić, czy te są podobne do np Alessio jakościowo.
Poza tym to są felgi. One są szczególnie narażone na rysowanie się. Jak się porysują, to będą porysowane :PAlfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Krzysiek25, a ja już załozyłam Aez Wave tylko że niektórzy pozrzędzą że 15" tylko. Fajne sąZałączone plikiAniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniam111Krzysiek25, a ja już załozyłam Aez Wave tylko że niektórzy pozrzędzą że 15" tylko.
no ale wave są z tych nie wyglądających na mniejsze niż są przynajmniejsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolajDzięki wszystkim za głosy. Z tego wszystkiego sam nie zagłosowałem. Felgi już są na aucie. Wybrałem Dezent F 16" bo najlepiej pasują do naszych O2. Pozdrawiam.
p.s. wziąłem obok siebie Dezent F i Dezent RE i te pierwsze wyglądały na rozmiar większe.Octavia 3 RS TSI
Octavia 2 BXE +
Komentarz
-
-
rymeks, http://strefaserwisowa.com.pl/galeri...djecie=9993027
tylko że u mnie doszedł pakiet na bezdroża więc jest wyżej, poza tym felgi wyglądają na cal większe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbTeż takie zakładam na lato bez kombinowania. Mam pytanie, jakie wziołes ET? w 48 zalecane do O2 sa droższe niz np w ET 38, a na forum czytalem ze u niektorych takie ET miało jakieś skutki uboczne
Spowoduje to wzrost rozstawu kół o 20 mm.
Producenci dopuszczają generalnie tolerancję 2%, co przy rozstawie kół 1541(przód) / 1514 (tył) daje ca. 30 mm zapasu. Czyli wpływu na osłabienie zawieszenia - dłuższe ramię = większa siła - też nie powinno być.
2) Jednoczesne zmniejszenie ET z 48 do 38, przy zmienionej szerokości felgi np. z 6,5" do 7,5": spowoduje wysunięcie koła na zewnątrz o 23 mm - nie wiem, czy już nie zacznie czasem ocierać o nadkole. Do środka koło przysunie się o 3 mm, co raczej nie ma znaczenia.
Spowoduje to znowu wzrost rozstawu kół tylko o 20 mm.
BTW - czemu piszesz o innych cenach?????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbChodziło o ET 35 a nie 38.... ponoc na niektorych O2 jest bicie podczas jazdy, dlatego chciałem et 48 (zalecane 50) ale to jest 32 zyle na feldze wiecej
1) zmiana rozstawu kół o 30 mm, czyli na granicy tolerancji - wzrost stabilności auta, ale też wzrost obciązeń na półośkach
2) odsunięcie koła od środka o 9 mm - nic złego
3) wysunięcie koła na zewnątrz o 21 mm - tu ???????
Komentarz
-
-
Dla mnie doważanie to wyważanie koła zamontowanego na aucie (może się mylę), u mnie optymalizacja była wykonywana na maszynie Huntera z testem drogowym (wyważarka ze specjalną rolką dociskającą do opony, udającą jezdnię) z pomiarem sił i innych pierdół. Sama optymalizacja polegała na odpowiednim ułożeniu opony i felgi względem siebie. Optymalizowane miałem wszystkie 4 koła, trwało to 1,5 godziny, kosztowało 200zł, ale pomogło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mikolajrymeks, http://strefaserwisowa.com.pl/galeri...djecie=9993027
tylko że u mnie doszedł pakiet na bezdroża więc jest wyżej, poza tym felgi wyglądają na cal większe
Już siedzą w garażu i czekają na wiosnę.
Dzięki i pozdrawiamOctavia 3 RS TSI
Octavia 2 BXE +
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysDla mnie doważanie to wyważanie koła zamontowanego na aucie (może się mylę), u mnie optymalizacja była wykonywana na maszynie Huntera z testem drogowym (wyważarka ze specjalną rolką dociskającą do opony, udającą jezdnię) z pomiarem sił i innych pierdół. Sama optymalizacja polegała na odpowiednim ułożeniu opony i felgi względem siebie. Optymalizowane miałem wszystkie 4 koła, trwało to 1,5 godziny, kosztowało 200zł, ale pomogło.
Komentarz
-
Komentarz