no to wygląda na to że sobie odpuszczę...
Dym po otwarciu korka oleju.
Zwiń
X
-
Nie wiem jak w Dieslu ale w benzynie jest to typowy objaw, jak pierscienie nie zbieraja oleju spowrotem i zostaje spalony.
Zreszta odkrecenie korka, czy najlepiej wyjecie bagnetu na goracym silniku (przed zakupem używanego auta to wg MNIE PODSTAWA co sie powino zrobic w pierwszej kolejności to sie nazywa generalnie "komin' jak dymi po wyciagnieciu bagnetu)
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Grzegorz39, jest to normą dymienie (jeśli tak to można nazwać) po otwarciu korka wlewu oleju, jak i wyrzucanie kropel oleju przez otwór. Taka jest budowa pokrywy zaworów, że części ruchome są nie osłonięte. No chyba że to jakieś specyficzne dymienie, bo raczej coś w rodzaju pary jest normą.
W benzynowych silnikach jest ono mniejsze, niż w TDI.
[ Dodano: Pią 09 Kwi, 10 22:10 ]
Zamieszczone przez Rekin ChlebojadNie wiem jak w Dieslu ale w bedzynie jest to typowy objaw, jak pierscienie nie zbieraja oleju spowrotem i zostaje spalony.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Coraz wiecej glupio madrych wskazówek sie czyta na tym forum. Jeden mądrzejszy od drugiego. A najmadrzejsi to konstruktorzy tych silników. Chlapie drobinkami oleju i lekko zadymia(chyba parą). A przez odme chlapie do turbo i z czasem zawala cały układ. Taka ekologia!!!Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
dymić będzie - nie mowie że ma iść para lub coś takiego ale to wszystko w dieslu pracuje. Tutaj masz link do podobnego tematu ( nie sugeruj się tematem przedmuch ) :
kolega andit b.dobrze opisał
Panowie chyba jakas psychoza tu nastapila. Tzw potoczne dmuchanie spod korka nie do konca oznacza samo dmuchanie. Tlumaczac, dmuchac bedzie - bo tam sa elementy wirujace, wiec to normalka, chodzi tylko o to aby nie dmuchal spalinami czyli szaro-niebieskim dymem, bo dopiero wtedy oznacza to przedmuchy. Jesli masz przedmuchy to wyciagajac bagnet olejowy tez je zaobserwujesz. A odkrecanie korka w niektorych samochodach moze skonczyc sie nawet opryskaniem olejem.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz