tomil, gratulacje i szybkiego powrotu do domku
Brak mocy
Zwiń
X
-
Brak mocy
Mam skodę oktawię1.9tdiALH zapaliła sie kontrolka elektronicznego sterowania silnika po kilkuset kilometrach zgasła teraz.Byłem z tym u mechanika Stwierdził że nic sie nie dzieje i mozna z tym jeżdzić.Ostatnio kompletnie spadła moc i znowu pali sie kontrolka.Czy jest jakiś dobry mechanik w okolicach Gorlic.Proszę o namiar.
-
-
podepnij sie do kompa, wszystko wyjdzie.....superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez streamer1Stwierdził że nic sie nie dzieje i mozna z tym jeżdzić
Raczej typowy objaw związany z doładowaniem turbiny (ciśnienie za niskie lub za wysokie)
W tych sytuacjach komputer zawsze wchodzi w tryb awaryjny i zmniejsza moc.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Witam,
ja to mam jakiegoś pecha do samochodów chyba, bo po poprzednich moich przejściach z inną marką, myślałem że O1 nie będzie mi sprawiać problemów
Coby nie rozpisywać się za bardzo, dziś rano chcąc trochę rozruszać samochodzik po przejechaniu ponad 20 minut w korkach, na długiej prostej przycisnąłem gaz (ale nie do dechy) i chciałem pogonić ją do jakieś 3500 tyś obrotów, co już mi się zdarzało parę razy.
Niestety dziś przy ok 2800-2900 poczułem nagły spadek mocy (ale łagodny, bez szarpania) i do pracy dojechałem już samochodem "mułem". Nie zapaliła mi się żadna kontrolka.
Domyślam się, że wystąpił u mnie "notlauf". Jeszcze nie jeździłem po "restarcie" samochodu, sprawdzę to po pracy.
Chciałbym się z góry podpytać, czy znajdzie się ktoś uprzejmy z VAG, aby zebrać jakieś logi podczas jazdy ? Najlepiej w okolicach Bemowa/Bielan itp ?
Najgorsze, że w ostatni czwartek samochodzik przeszedł przegląd przy 60 tys u Panów na Syreny 14, zgłaszałem im lekkie "metaliczny odgłos" po zdjęciu nogi z gazu. Mówili że to turbo i sporo osób to ma i jeżdżą i nic się nie dzieje. Poza tym mówili że z wozem wszystko OK.
Utwierdziło mnie w tym wczoraj przestudiowanie opisanych tu problemów z hałasem turbo w ASV, a tu proszę dziś przykra niespodzianka.Piotrek
Komentarz
-
Komentarz