Zamieszczone przez Twelvi
Silnik-AGR czy ALH
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Silnik-AGR czy ALH
Chcę kupić Octavie lub coś z grupy proszę o poradę ktory silnik jest lepszy 90 KM
Może ktoś coś poleci -okolice Lublina
-
Slawekkul1, AGR jest nie to zajeżdzenia , nie ma przynajmniej turba na zmiennej geometrii więc zamulanie mu nie straszne , natomiast ALH to prawie to samo co ASV (110) rózni się softem i wtryskami wiec bardziej podatne na modyfikacje i lepiej jeżdzi od AGR
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Raczej tylko wtryskami bo szpryce tam malutkie a po ASV robi sie juz 110tka ;PVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Obudowa rozrządu, naklejka pod wykładziną w bagażniku oraz oczywiście w książce serwisowej.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
ALH nie ma turbiny o zmiennej geometrii łopatek, mylisz z AHF, ASVZamieszczone przez ZiomalSlawekkul1, AGR jest nie to zajeżdzenia , nie ma przynajmniej turba na zmiennej geometrii więc zamulanie mu nie straszne , natomiast ALH to prawie to samo co ASV (110) rózni się softem i wtryskami wiec bardziej podatne na modyfikacje i lepiej jeżdzi od AGR
Komentarz
-
A właśnie, że ma. :PZamieszczone przez giqusALH nie ma turbiny o zmiennej geometrii łopatek
ALH to to samo co AHF/ASV z tym, że na wtryskach z SDI. Zmieniasz wtryski w ALH na takie od AHF/ASV i masz pełnowartościowe 110KM (czasem nawet z niezłym giftem).
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
AGR to jedyny chyba silnik 1.9TDI w OI, ktory niema zmiennej geometrii lopatek. Poaztym z tego ci wiadomo to wtryski od ASV rowniez pasuja do AGR-a. Czy mam racje :?:
Komentarz
-
Pasuja.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
Slawekkul1, czyli chyba recept prosty:
- chcesz jeździć sobie długo i szczęśliwie, nieco wolniej weź agr
- chcesz przerabiać i ciągnąc moc w góre - chip itp, itd. weź alh
Komentarz
-
Komentarz
-
AGR mniej problematyczny, ALH lepsza baza pod tanie modyfikacje do 140 koniwww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
To na 90% ALH. Widac po n75.Zamieszczone przez sew1981http://otomoto.pl/skoda-octavia-1-9-tdi-salon-polska-C11096796.html
handlarze, trzebaby dobrze sprawdzić to auto, i przede wszystkim zobaczyć na wlepie czy to alh czy agr.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
jak ja miałem ALH to jednocześnie mój brat miał AGR
Jak dla mnie to moje auto zbierało się i szło DUŻO lepiej niż jego AGRbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Znam goscia, ktory ma podobno na sprzedaz Octavie OI Rider ALH z czipem na 125KM za ~27tys zl.
Kolega z tego co wiem byl nawet zarejestrowany na naszym forum przed padnieciem serwera. Auto stoi w Rumi kolo Gdynii i wiem, ze kolega o nie dbal niestety dawno juz z nim nierozmawialem i niewiem czy wogole mam do niego kontakt.
Wydaje mi sie, ze jest to to auto:
otomoto.pl to internetowa giełda samochodowa. W otoMoto kupisz i sprzedasz samochody osobowe, dostawcze, ciężarowe i motocykle, ale także maszyny o różnym przeznaczeniu, np. budowlane i rolnicze.
Co do AGR-a to moj ma nalatane 241kkm i jest to przebieg w 100% orginalny i jesli chodzi o turbo to nie ma do tej pory zadnych problemow. W silniku wymieniam tylko olej co 15kkm, a pod maska do tej pory wymieniony 2xprzeplywomierz, zawor N75x1 i czujnik temperatury czieczy chlodzacej. Aha i jeszcze zwiekszalem w zeszlym roku dawke na rozruchu.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Mam AGRa. Rdzewieje, walcze z awariami. Mechanicznie nic mu nie zarzucę.
Robi robotę - poprzedni własciciel wylatał 40 tysiecy w 3 lata, ja po pół roku drugi raz zmieniam olej.
Jeździ taniej niż PKP - to najważniejsze.
Komentarz
-
No wlasnie nawet czasem z ojcem sie smieje, ze warto sie zastanowic czy dzwonic w jakiejs sprawie czy moze lepiej podjechac AGRem bo koszt moze byc mniejszy :diabelski_usmiechZamieszczone przez cycekJeździ taniej niż PKP - to najważniejsze.
Komentarz

Komentarz