Wczoraj strzeliła mi okrągła cyferka na szafie :twisted:
[O1] Szaro niebieskie spaliny
Zwiń
X
-
Moze wtryski leja, lub paliwo beeehttp://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Rok produkcji 2001 stan dobry leje dobre paliwo bp ultimate wczoraj bylemu "zwykłego" mechanika i na jego to wyglada na niedopalona mieszanke wiec wtryski ale zanim wpedze sie w kosztta to moze ktos z was mial identyczna usterke zebym byl na 100 % pewien na nowe tryski mnie nie stac wiec regeneracja ktos wie ile to kosztuje w razie w????
Komentarz
-
-
Miałem podobny problem tylko że u mnie głównie był dymek błękitny ... nawet 2 razy ... raz padnięta świeca ... 2gim razem pomogły dwa specyfiki regularnie dolewane do baku - 1 od zgromadzającej się wody w baku i 2 czyszczący do wtrysków itd...
Spróbuj podłączyć VAG-awww.calorocznykierowca.blog.pl
Komentarz
-
-
vag został podłaczony ale nic nie wykazał!!historia czysta zadnych bledow a jak miales padnieta swiece to jakie byly objawy???ciezko palil??tez myslalem o specyfikach czego uzyles??ja uzywalem liquid molly do wtryskow ale nic nie pomoglo sprobuje jeszcze raz bo tak dziwne babelki poszly do puszki z czysciwem bylo lepiej ale znow jest nawrot!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TransporterMiałem podobny problem tylko że u mnie głównie był dymek błękitny ... nawet 2 razy ... raz padnięta świeca ...1.9SDI AQM
Zamieszczone przez przemo_w2wczoraj bylemu "zwykłego" mechanika i na jego to wyglada na niedopalona mieszankeZamieszczone przez przemo_w2szaro niebieskiIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
przebieg w aucie 180 tys km przy przygazowaniu zwieksza sie zadymienie !!!wiem ze nie musi dostawac sie tam litrami ale oleju nie ubywa a przejechalem od wymiany juz 8 tys.km i nawet nie drgnol i nie jest to dym niebieski tylko szaro niebieski jest delikatnie niebieski i jest intensywny zapach spalin nie oleju
Komentarz
-
-
Kolor spalin niebieski - spala olej
szary do czarnego - za dużo paliwa czyli najprawdopodobnie lejące wtryskiwacze
biały - woda przedostaje się do cylindrów.
Wtryskiwacze można sprawdzić jeżeli ma się odpowiedni przyrząd no i niestety żeby je sprawdzić to trzeba je wykręcić.. Za pomocą tego przyrządu sprawdza się szczelność wtryskiwaczy, kształt strumienia i jakość rozpylania (czyli czy tworzy się mgiełka bez kropelek).
Trzeba poszukać mechaniora który dysponuje takim sprzętem i będzie wszystko jasne.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
a wiec tak podlaczono mnie do bosch service i wyrzucilo ze uszkodzony czujnik temperatury i ze przyspieszona pompa za bardzo!!!zostalo to zrobione i dalej dymi na szaro niebiesko jeszcze raz powtarzam oleju nie ubywa a kazy samochod go spala w szczegolnosci diesel!!moze ktos mial podobny przypadek bo to jak chodzenie po ciemku!!!pan ktory wykonywal diagnostyke mowile zeby naprawic te 2 rzeczy a jak bedzie to samo to moze byc pompa popsuta w srodku tzn nastawnik???bo podaje paliwo za pozno??albo mowil ze sa jakies zaworki na zewnatrz ktore tez moga byc uszkodzone ktos wie o co cho???z gory wielkie dzieki
Komentarz
-
-
Nie musisz działać na oślep, zbyt późny początek wtrysku (jasny dym, gryzący zapach) sprawdzisz w bloku 004 gdzie masz wyprzedzenie wtrysku żądane i rzeczywiste. KTS Bosch-a nie ma możliwości pracy na blokach pomiarowych.
Jeszcze jedno, jak zdejmiesz odmę to masz tzw "drugą rurę wydechową" ???www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
dzieki za wskazówki kolego nareszcze ktos kto wie o co cho bez obrazy koledzy auto jak czlowiek myslisz ze jedno popsute a tu okazuje sie co innegoznam sie troche na smochodach ale nie wiem o czym piszesz mozesz rozjasnic gdzie znajduje sie odma i gdzie znajduje sie blok 004 i jak to sprawdzic czyli rozumiem ze pompa jest do wymiany???
Komentarz
-
Komentarz