macluke, nie ma - za to jest parę oryginałów tych kabelków na forum.
dzwon!!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
dzwon!!
wczoraj na tyle mojego samochodu zatrzymała się Astra II....z zewnątrz oprócz podrapanego zderzaka nie mam śladu, astra sądząc po stanie dosyc mocno oberwała (chodnica,zderzak,maska,lampy,poduchy,szyba).
u mnie po dokładnym oglądnieciu nie mam się bardzo czego doczepić ale.....
....ale od tego czasu b.ciężko zamyka się tylna klapa, i nie zamknę centralnego z tylnej klapy...porównałem szczeliny wszystko ok....co obstawiacie?
-
mogła się przesunąć belka pod zderzakiem, tego nie widać a często się tak dzieje, patrzyłeś na podłogę w bagażniku?
Komentarz
-
byl juz u Ciebie rzeczoznawca? rozumiem ze zadzwoniles po policje albo spisaliscie umowe odnosnie kto byl winny zdarzenia ? jezeli tak to nic nie rob to przyjadu rzeczoznawcy, pokazesz mu to, i potem mozesz zaczac dzialac, innaczej mniej dostaniesz.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
petras, ja bym na twoim miejscu podjechala do dobrego mechanika i niech rozbierze tyl i dobrze obejzy czy cos wiecej nie jest uszkodzone,
Komentarz
-
Jeżeli masz oświadczenie sprawcy pojedz do warsztatu do którego przyjedzie rzeczoznawca. Nic sam nie rozbieraj oni sami się tym zajmą. Zapewne masz uszkodzoną belke zderzaka oraz pas tylny.
Komentarz
-
podejrzewam że gdyby belka była ruszona to i zderzak poszedłby ku przodowi a tu nic....czekam na rzecoznawcę z HDI....
sprawdzę jutro jeszcze podłogę bo faktycznie jeśli by sam zamek w klapie się przesunął to wtedy zrozumiałbym skąd problem ale strzału w klapę nie było więc pozostaje prawdopodobnie powyższe rozwiązanie.
sekcja zwłok wykaże co było przyczyną
Komentarz
-
Dostałeś dołem, a szczeliny do błotników nic nie mają do znaczenia.Zamieszczone przez petrasb.ciężko zamyka się tylna klapa, i nie zamknę centralnego z tylnej klapy
Komentarz
-
To, że nic nie widać z zewnątrz nie znaczy, że w środku jest w porządku. Sprawdzałeś podłogę w bagażniku pod dywanikiem? Prawdopodobnie masz lekko pogiętą podłogę ale lepiej daj jakiemuś fachowcowi spojrzeć.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
Plastik ma to do siebie że nie będzie na nim wgnieceń tylko pęknięcia i rysy. Belka się zwichrowała, i element na którym zamocowany jest zamek zapewne też. Podłoga może trochę powyginana, więc roboty trochę będzie. I mała rada- jeśli robisz to z ubezpieczenia sprawcy, jasną rzeczą jest żeby majster powymieniał uszkodzone elementy wymienne a nie bawił się w ich prostowanie, naciąganie itp, bo to może przynieść marne efekty.
Komentarz
-
nie no wiadomo, idzie z kasy ubezpieczalni więc rzeźby nie będzie....tym bardziej że zakres jest mały....ale kurde to drugi raz w tym roku i zastanawiam się czy malować po raz drugi zderzak....jeszcze zostało 5 miesięcy....
gorzej z czasem, na urlop miałem jechać, ale na szczęście furka na chodzie, tylko kosmetyka
Komentarz
-
Ja kiedyś robiłem auto z HDI (OC). Nie było problemów. Wypłacili tyle ile trzeba.
Co do urlopu to faktycznie lipa, ale jest na to sposób. Wypożyczasz auto na koszt sprawcy kolizji. Fakt że są to sprawy które potem się długo ciągną (żeby kasę odzyskać), ale czasem warto.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
jestem po pierwszej wizycie rzecoznawcy: za zderzak plus listwę 1050zł - dziwne bo nie nadaje się to to do wymiany ale nie będę się kłócił.
rzecoznawca kazał ściągnąć zderzak i zadzwonić ponownie.
dziś zderzak na glebie i szczena poszła w dół.
belka będzie się kwalifikować do wymiany plus pas tylny....plus tylny zamek
poszedł do bagażnika i w górę - stąd problem z zamknięciem.
blacharz zaśpiewał 600 z malowaniem
więc czekam cierpliwie na drugi podjazd pana z HDI
Komentarz
-
-
Wg mnie po tym uderzeniu musialo cos sie stać z zamkiem - jesli szczeliny są ok - zajrzyj do srodka
Komentarz
-
zamek oberwał po tym jak cała belka poszła do bagażnika i delikatnie w górę. zamykać zamyka ale trzeba porządnie pierdutnąć klapą.....
jeśli się uda odzyskać kasę za zamek to będzie na dobrą wódkę bo niby jest sprawny tyle że zdarty
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz