macluke, nie ma - za to jest parę oryginałów tych kabelków na forum.
dzwon!!
Zwiń
X
-
dzwon!!
wczoraj na tyle mojego samochodu zatrzymała się Astra II....z zewnątrz oprócz podrapanego zderzaka nie mam śladu, astra sądząc po stanie dosyc mocno oberwała (chodnica,zderzak,maska,lampy,poduchy,szyba).
u mnie po dokładnym oglądnieciu nie mam się bardzo czego doczepić ale.....
....ale od tego czasu b.ciężko zamyka się tylna klapa, i nie zamknę centralnego z tylnej klapy...porównałem szczeliny wszystko ok....co obstawiacie?
-
-
byl juz u Ciebie rzeczoznawca? rozumiem ze zadzwoniles po policje albo spisaliscie umowe odnosnie kto byl winny zdarzenia ? jezeli tak to nic nie rob to przyjadu rzeczoznawcy, pokazesz mu to, i potem mozesz zaczac dzialac, innaczej mniej dostaniesz.Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
podejrzewam że gdyby belka była ruszona to i zderzak poszedłby ku przodowi a tu nic....czekam na rzecoznawcę z HDI....
sprawdzę jutro jeszcze podłogę bo faktycznie jeśli by sam zamek w klapie się przesunął to wtedy zrozumiałbym skąd problem ale strzału w klapę nie było więc pozostaje prawdopodobnie powyższe rozwiązanie.
sekcja zwłok wykaże co było przyczyną
Komentarz
-
-
To, że nic nie widać z zewnątrz nie znaczy, że w środku jest w porządku. Sprawdzałeś podłogę w bagażniku pod dywanikiem? Prawdopodobnie masz lekko pogiętą podłogę ale lepiej daj jakiemuś fachowcowi spojrzeć.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Plastik ma to do siebie że nie będzie na nim wgnieceń tylko pęknięcia i rysy. Belka się zwichrowała, i element na którym zamocowany jest zamek zapewne też. Podłoga może trochę powyginana, więc roboty trochę będzie. I mała rada- jeśli robisz to z ubezpieczenia sprawcy, jasną rzeczą jest żeby majster powymieniał uszkodzone elementy wymienne a nie bawił się w ich prostowanie, naciąganie itp, bo to może przynieść marne efekty.
Komentarz
-
-
nie no wiadomo, idzie z kasy ubezpieczalni więc rzeźby nie będzie....tym bardziej że zakres jest mały....ale kurde to drugi raz w tym roku i zastanawiam się czy malować po raz drugi zderzak....jeszcze zostało 5 miesięcy....
gorzej z czasem, na urlop miałem jechać, ale na szczęście furka na chodzie, tylko kosmetyka
Komentarz
-
-
jestem po pierwszej wizycie rzecoznawcy: za zderzak plus listwę 1050zł - dziwne bo nie nadaje się to to do wymiany ale nie będę się kłócił.
rzecoznawca kazał ściągnąć zderzak i zadzwonić ponownie.
dziś zderzak na glebie i szczena poszła w dół.
belka będzie się kwalifikować do wymiany plus pas tylny....plus tylny zamek
poszedł do bagażnika i w górę - stąd problem z zamknięciem.
blacharz zaśpiewał 600 z malowaniem
więc czekam cierpliwie na drugi podjazd pana z HDI
Komentarz
-
Komentarz