Drgania silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • savio23
    Drive
    • 2009
    • 82

Drgania silnika

Zamieszczone przez misiek^wro
    Albo folia blyszczaca jak lakier, albo matowa :P
    Folię błyszczącą olej i tym sposobem zostaje Ci folia matowa
  • borandrew
    Classic
    • 2008
    • 4

Drgania silnika

Witam, szukałem coś na ten temat ale niemogę nic znaleźć. Wymieniłem stare świece Bosch na nowe Brisk i silnik ma drgania i słabą moc także do górki niemogę wyjechać. Zmieniłem spowrotem świece na stare i też te same objawy dodam że przed zmianą na nowe z tymi niemiałem takich problemów . Co to może być ? zgóry dziękuje za opd.

Komentarz

• tomil
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1179

Zamieszczone przez borandrew
      Wymieniłem stare świece Bosch na nowe Brisk i silnik ma drgania i słabą moc także do górki niemogę wyjechać
      Rozumiem, że silnikiem rzuca jak robotnikiem po pierwszym. Jeśli tak- obstawiam kabelki wysokiego napięcia- jeden pewnie strzelił i nie ma iskry na jednym z cylindrów i stąd brak mocy i telepka.
      It doesn't matter what we're losing
      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• borandrew
        Classic
        • 2008
        • 4

Dzięki Tomil za pomoc, myslałem że więcej osób coś napisze ale widzę że tylko czytających troche jest.

Komentarz

• Rufio
          Classic
          • 2010
          • 19

wymień świece znowu na bosch ja też na nich jeżdżę i jest OK poprostu może nie odpowiadać wartość cieplna danej świecy no i jak kolega pisze sprawdż przewody i przy okazji kopułkę aparatu i palec rozdzielczy

Komentarz

• deviltomek
            Ambiente
            • 2010
            • 246

no i przy okazji mogłeś pomylić przewody wtedy pali na 2 gary ale najprawdopodobniej spraciałe przewody biją do masy lub przy wymianie ciągłeś zamiast za fajke to za przewód i uszkodziłeś go w środku a w srodku jest cienki drucik grubosci kilku włosków i łatwo go urwać w ten sposób.

Komentarz

Pracuję...