Witam, szukałem coś na ten temat ale niemogę nic znaleźć. Wymieniłem stare świece Bosch na nowe Brisk i silnik ma drgania i słabą moc także do górki niemogę wyjechać. Zmieniłem spowrotem świece na stare i też te same objawy dodam że przed zmianą na nowe z tymi niemiałem takich problemów . Co to może być ? zgóry dziękuje za opd.
Wymieniłem stare świece Bosch na nowe Brisk i silnik ma drgania i słabą moc także do górki niemogę wyjechać
Rozumiem, że silnikiem rzuca jak robotnikiem po pierwszym. Jeśli tak- obstawiam kabelki wysokiego napięcia- jeden pewnie strzelił i nie ma iskry na jednym z cylindrów i stąd brak mocy i telepka.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
wymień świece znowu na bosch ja też na nich jeżdżę i jest OK poprostu może nie odpowiadać wartość cieplna danej świecy no i jak kolega pisze sprawdż przewody i przy okazji kopułkę aparatu i palec rozdzielczy
no i przy okazji mogłeś pomylić przewody wtedy pali na 2 gary ale najprawdopodobniej spraciałe przewody biją do masy lub przy wymianie ciągłeś zamiast za fajke to za przewód i uszkodziłeś go w środku a w srodku jest cienki drucik grubosci kilku włosków i łatwo go urwać w ten sposób.
Komentarz