No i zajebiście
[OI] rozklejanie reflektora
Zwiń
X
-
[OI] rozklejanie reflektora
Hej wszystkim :!:
W szukajce nie znalazłem odpowiedzi, A wiec:
Jakiś czas temu wybuchła :shock: mi żarówka od przeciwmgielnych, nic poważnego sie nie stało oprócz tego że "szkło" reflektora jest od góry białe. Wygląda to trochę jakby było zaparowane. Ostatnio byłem na przeglądzie i pan stwierdził że lampa daje o połowę mniej światła. Podbił dowód, ale kazał wymienić lampę. Nowa ori niestety to koszt ok 450 zl, zamiennik można dostać na alledrogo za ok 150 zl, tylko jak z ich jakością?
Myślałem też żeby rozkleić lampę i spróbować ją wyczyścić lub wymienić to szkiełko (ok 80zl), podobno dobrze robi sie to w piekarniku ustawionym na ok 50st C.
I teraz moje pytanie czym ją potem skleić, jakim klejem itp i czy nie będzie potem parować?
Robił ktoś takie druciarstwo? Czy może szkoda się z tym bawić?
-
-
Zamieszczone przez jama89AdamB, a masz?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
miałem ten sam problem tylko ze mi wybuchła H4 i troche szkła w srodku było. Wykręciłem lampe wysypałem wszystko a potem delikatnie patyczek lekko wilgotna szmatka i to czystego a potem na wietrze i lekko na słoneczku pozostawione do wyschnięcia i na rejestracji nic nie gadali. Spróbuj, może opłacalne.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
Oczywiście. Sposobów jest wiele. Ważne żeby nie porysować albo nie potłuc reflektora jak się go wyjmie :szeroki_usmiech
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
A Octa nie ma plastikowych szkiel? Czy to tylko pod ksenony takie sa.
Jak rozklejalem w swoim bolidzie reflektory (szklane) to uzywalem suszarki, scyzoryka i plaskiego srubokreta. Klejone na silikon sanitarny (bo to aki pod reka byl) i nic nie paruje. Wczesniej uzylem uszczelniacza do kominkow na wysokie temepratury ale to g popekalo i zapruszylo mi tym pylem srodek reflektora, wiec jeszcze raz rozklejalem.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Ja po wyjęciu swoich reflektorów, wykręciłem odbłyśnik od H4 i delikatnie wsunąłem wilgotną szmatkę z mikrofibry i cienkim drewienkiem czyściłem go od środka, efekt nie jest aż tak zadowalający jakbym chciał ale na pewno jest zdecydowanie lepiej niż było wcześniej.
Przy okazji tematu, dopnę swoje pytanie czy da się wyczyścić soczewkę z H3 ?
I czy da się ją zdemontować :?:
Komentarz
-
-
Doradze tylko ostrożność podczas czyszczenia patyczkiem, tą metodą bardzo łatwo jest porysować odbłyśnik. Ja bym raczej szedł w kierunku rozklejania a potem klejem do szyb to pokleić. Nazwa kleju była podawana chyba na forum audi jak dobrze pamietam. Jeżeli kupisz jeden nowy reflektor to bedzie to smiesznie wygladało, ten nowy się bedzie swiecił a stary bedzie matowy. :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
czyszczenie patyczkiem odpada, bo u mnie jest to na całej szerokości i przy samej górze, więc ciężko by było wymanewrować.
Zamieszczone przez phrixklejem do szyb to pokleić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89Wykrecales reflektor czy tak rozklejales?
Zamieszczone przez oolsztyniakSą plastikowe po lifcie , przed były szklane.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Co by Ci odbłyśnik nie zszedł ... w O1 jest bardzo delikatny :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
dziś zabrałem się za moją lampę. Zrobiłem tak jak pisał Czader, odkręciłem lampę wyjąłem żarówki wlałem trochę wody z płynem do naczyń pomieszałem i ładnie zeszło. Wysuszyłem ją w piekarniku z termoobiegiem, w 1.5h była już sucha. teraz muszę się zająć drugą w wolnym czasie, bo troszkę widać różnicę. dzięki wszystkim za porady
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89dziś zabrałem się za moją lampę. Zrobiłem tak jak pisał Czader, odkręciłem lampę wyjąłem żarówki wlałem trochę wody z płynem do naczyń pomieszałem i ładnie zeszło. Wysuszyłem ją w piekarniku z termoobiegiem, w 1.5h była już sucha. teraz muszę się zająć drugą w wolnym czasie, bo troszkę widać różnicę. dzięki wszystkim za porady
Komentarz
-
Komentarz