a czym jeden i drugi ma sie roznic? oby dwa nie sa mocowane zamiast belki zderzaka? czyli to jest jedno i to samo ?! czy jest jakas roznica?
Delikatne stukanie z silnika
Zwiń
X
-
Delikatne stukanie z silnika
Witam
Dzisiaj usłyszałem, co kilka sekund lekkie stukanie (cos podobnego jak taka zabawka dla dzieci jak dwie metalowe kulki uderzają o siebie). W kabinie słyszę to dopiero jak otworze okno i się wsłucham w prace silnika. Nie czuję żadnych drgań samochodu utraty mocy ani tp. Zastanawiam się tylko, co to może być. Zaznaczę, że pare dni temu wymieniałem rozrząd, filtry, olej (wlane zostało 4 litry, może to za mało?). Ciężko mi powiedzieć czy wcześniej było słyszalne takie stukanie. Może tylko jestem przewrażliwiony bo jeszcze nigdy nie miałem Diesla, ale lepiej się zapytać.
Pozdrawiam
Tomasz
-
-
Jeszcze tak sobie myśle, że przy klapce gaszącej pojawiają sie kłopoty z moca i odpalaniem samochodu a u mnie niczego takiego nie ma. Odpala na dotyk a z mocą też jest ok.
[ Dodano: Sro 08 Wrz, 10 17:58 ]
Zamieszczone przez jefrysądzę że martwić nie ma się czemu ... Szlachcice ( mądrzejsi - bez ironii ) mam nadzieje że się wtrąca... brzmi to jak klapka gasząca .... ale mogę się mylić
Chciałem sprostować, że te dźwięki z silnika wydobywają się chyba od zaworów, ale szczerze mówiąc nie wiem, czym może to być spowodowane. Auto nie traci mocy ani tp. Stan oleju jest w połowie min a max (przy wymianie wlane zostało 4 litry). Zastanawiam się, co to może być czy czasem nic się nie dzieje ze szklaneczkami popychacza albo może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobne objawy.
Komentarz
-
-
słyszę takie cykanie przez kilka sekund. Czy to normalne
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
przemek88 otworzyć maskę podczas cykania, zlokalizować cykający zaworek, (okolice podszybia w centralnej części komory silnika ) owinąć pianką zacisnąć na opaski. Cykanie ustanie, jest to podstawowy zabieg podczas cywilizowania hałasu dobiegającego z TDI.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz