a czym jeden i drugi ma sie roznic? oby dwa nie sa mocowane zamiast belki zderzaka? czyli to jest jedno i to samo ?! czy jest jakas roznica?
Delikatne stukanie z silnika
Zwiń
X
-
Delikatne stukanie z silnika
Witam
Dzisiaj usłyszałem, co kilka sekund lekkie stukanie (cos podobnego jak taka zabawka dla dzieci jak dwie metalowe kulki uderzają o siebie). W kabinie słyszę to dopiero jak otworze okno i się wsłucham w prace silnika. Nie czuję żadnych drgań samochodu utraty mocy ani tp. Zastanawiam się tylko, co to może być. Zaznaczę, że pare dni temu wymieniałem rozrząd, filtry, olej (wlane zostało 4 litry, może to za mało?). Ciężko mi powiedzieć czy wcześniej było słyszalne takie stukanie. Może tylko jestem przewrażliwiony bo jeszcze nigdy nie miałem Diesla, ale lepiej się zapytać.
Pozdrawiam
Tomasz
-
-
Jeszcze tak sobie myśle, że przy klapce gaszącej pojawiają sie kłopoty z moca i odpalaniem samochodu a u mnie niczego takiego nie ma. Odpala na dotyk a z mocą też jest ok.
[ Dodano: Sro 08 Wrz, 10 17:58 ]
Myśle, że to raczej nie to.Zamieszczone przez jefrysądzę że martwić nie ma się czemu ... Szlachcice ( mądrzejsi - bez ironii ) mam nadzieje że się wtrąca... brzmi to jak klapka gasząca .... ale mogę się mylić
Chciałem sprostować, że te dźwięki z silnika wydobywają się chyba od zaworów, ale szczerze mówiąc nie wiem, czym może to być spowodowane. Auto nie traci mocy ani tp. Stan oleju jest w połowie min a max (przy wymianie wlane zostało 4 litry). Zastanawiam się, co to może być czy czasem nic się nie dzieje ze szklaneczkami popychacza albo może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobne objawy.
Komentarz
-
-
Czy to cykanie jest cykliczne 3 cyki na sekundę ?? Jeżeli tak to normalne - ten typ tak ma, i tak mieć powinien. Szukajka wiecej wam powie na temat owego cykotu... Chyba nawet ja dawalem manuala jak sie owego cykania pozbyc.słyszę takie cykanie przez kilka sekund. Czy to normalne
Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
przemek88 otworzyć maskę podczas cykania, zlokalizować cykający zaworek, (okolice podszybia w centralnej części komory silnika ) owinąć pianką zacisnąć na opaski. Cykanie ustanie, jest to podstawowy zabieg podczas cywilizowania hałasu dobiegającego z TDI.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-

Komentarz