Zamieszczone przez oolsztyniak
Naprawa zacisków 2.0 BKD 288mm
Zwiń
X
-
Skoda Octavia Kombi 1.9TDi manual '98
Mercedes W201 190D '92 automatic
Mercedes W124 300D '93 automaticTagi: Brak
-
-
Przygotowując się do swap-a 280mm --> 288mm chciałem przeczyścić zaciski i wymienić uszczelnienia. Kupiłem kpl. reparaturek do zacisków ( autofren D4304 do tłoczka fi 54mm ) i dziś, przy próbie złożenia pojawił się problem :roll: . Otóż nie jestem przekonany czy ta osłonka gumowa nie powinna mieć innego rantu niż ten na zdjęciu. Jak widać na zacisku gumka powinna chyba wchodzić na wierzch tego polerowanego rantu a ta z reperaturki wygląda tak jakby miała iść do środka, do jakiegoś wcięcia ( takiego jak np. uszczelka tłoczka ). Niestety stare gumki poszły do kosza i nie mogę podejrzeć jak to powinno być.
Czy ktoś kto się w to bawił może dać jakieś info, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby gumka w tej postaci jaką mam trzymała się na tym wąskim rancie...
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
-
-
Zamieszczone przez MaicroftGumka jest nasadzona na to co wyszlifowales i to sie tam lekko nabija i nie ma prawa spasc.
Swoja droga jak juz wymieniasz wszystkie gumki, to daj zaciski do wypiastkowania i ponownego pomalowania proszkiem i bedzie bajka
A z tym piaskowaniem i malowaniem to pomyślę, zależy jak wyjdzie z czasem, bo jak się okazuje znów utknąłem, ale tym razem z klockami. Ferodo DSP tylko na zamówienie, czas oczekiwania 3-4 tygodnie :cry: ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez kowal 2002Ferodo DSP tylko na zamówienie, czas oczekiwania 3-4 tygodnie :cry: ...
[ Dodano: Pon 27 Wrz, 10 15:23 ]
Zamieszczone przez MaicroftGumka jest nasadzona na to co wyszlifowales i to sie tam lekko nabija i nie ma prawa spasc.
Swoja droga jak juz wymieniasz wszystkie gumki, to daj zaciski do wypiastkowania i ponownego pomalowania proszkiem i bedzie bajka
A jako, że było trochę wolnego czasu to w/g sugestii zrobiłem piaskowanie i malowanie. Efekt:
EDIT
Wreszcie skompletowane i złożone do kupy:
No i dziś ( 21.10 ) całość już na aucie. Niestety finalnej fotki brak ops: , bo zagadałem się z chłopakami na drugim stanowisku i jak się zorientowałem to moi już kończyli dokręcać koła :szeroki_usmiechJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernando... Malowałeś pewnie proszkowo? Lakier daje jednak gładką powierzchnię, ale pewnie i takie rozwiązanie w niczym nie przeszkadza...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoTo ten prosto na rdzę? Bo nie wiem, czy nie powinno jej tam być, żeby się farba dobrze związała z podłożem
Zamieszczone przez kowal 2002Ferodo DSPIt doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomilZamieszczone przez kowal 2002Ferodo DSPJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
kowal 2002, Mam pytanie.
Czy te Brembo Oro wystepuja w wymiarze 280 mm do BXE :?:
I drugie pytanie...dlaczego wybrales wersje nawiercana,a nie nacinana :?:
Czym sie kierowales w wyborze :?:Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekkowal 2002, Mam pytanie.
Czy te Brembo Oro wystepuja w wymiarze 280 mm do BXE :?:
LINK do katalogu.
Zamieszczone przez gebekI drugie pytanie...dlaczego wybrales wersje nawiercana,a nie nacinana :?:
Czym sie kierowales w wyborze :?:
Dodatkowo udało mi się je trafić w bardzo dobrej cenie więc grzech było nie brać.
BTW. Brembo też poleca wybór nawiercanych do jazdy "cywilnej" a nacinanych do "torowej"...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
A jak wyglada to cenowo w ASO (chodzi o jarzma)? i czy tarcze i jarzma maja byc z RSa benzyny czy diesla? bo jest chyba różnica przynajmniej chodzi o tarcze,ale jarzma tez moga byc inne?
[ Dodano: Pon 25 Paź, 10 19:56 ]
Zamieszczone przez MaicroftDla napalonych na 312mm przypominam o felgach 16" caly sezon jako minimum
Komentarz
-
-
jarzma w aso około 800zł na jedną os :shock: mozna cos upolować na alledrogo
poprostu wymieniasz jarzma i tarcze tak z przodu jak i z tyłu, osłony tarcz z przodu mogą zostać natomiast z tyłu mozesz dokupic większe lub poprostu je wywalić i nie zakładać osłon, ja tak mam :szeroki_usmiech
gdzies wyczytałem ze podobno lepszym zabiegiem jest wymienic przewody hamulcowe na stalowe w oplocie niz wymieniać tarcze na większe, oczywiscie oplot i większa tarcza = jeszcze lepsze hamowaniesuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz