Witam mam octavie z 1999 1.6 B +gaz. Faluje na wolnych obrotach na obu paliwach. Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny. Na bezynie czuć jak by nie miał siły i w pewnym momencie złapie i jedzie, na kolejnych biegach tak samo. Wymienione świece,przewody,palec kopułki. Czy miał ktoś kiedyś styczność z czymś podobnym?
Problem z obrotami
Zwiń
X
-
Nowicjusz2019 Sprawdź jaki masz silnik i uzupełnij swój profil. W przyszłości łatwiej będzie tobie pomóc.
Tak jak napisał kolega Harrikson problem faktycznie może tkwić w przepustnicy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisTylko teraz pytanie jak stare są
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisO co z tym chodzi?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisA co może być przyczyna tego? Co sprawdzić?
2. KABLE
3. CEWKA/aparat zapłonowy
Komentarz
-
-
Zakręć całkowicie LPG zaworem na butli . Wtryski mogą być stare lub brudne . Wieszają się i mogą lać . Stąd może być wypadanie zapłonów . Względnie jakaś nieszczelność w kolektorze dolotowym . Jeśli układ zapłonowy jest na pewno sprawny to może być przyczyna . Reduktor też warto sprawdzić czy nie puszcza gazu . Zakręć gaz i pojeździj na benzynie . Zobacz co się będzie działo .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kot72 Zobacz wpisZakręć całkowicie LPG zaworem na butli . Wtryski mogą być stare lub brudne . Wieszają się i mogą lać . Stąd może być wypadanie zapłonów . Względnie jakaś nieszczelność w kolektorze dolotowym . Jeśli układ zapłonowy jest na pewno sprawny to może być przyczyna . Reduktor też warto sprawdzić czy nie puszcza gazu . Zakręć gaz i pojeździj na benzynie . Zobacz co się będzie działo .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisKolego ja tez mam przepustnice na linkę i bez problemu elektryk zrobił adaptacje przepustnicy,przerabiałem to u siebie tym bardziej ze u ciebie definitywnie były problemy z nastawem...
Komentarz
-
Komentarz