Wspomaganie kierownicy - umarło

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tom007
    Rider
    • 2011
    • 536
    • Octavia III (5E3)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM
    • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
    przecież to taka normalna cana.
    No właśnie. Kpl na Hery/Wrocławska to w tej chwili 75 PLN.
    Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
    Octavia 2 Elegance 1.8TSI
  • radan0
    Drive
    • 2010
    • 81

poradziłem sobie z czujnikiem jestem na urlopie i zabieram się za autko. Problem przedstawia się następująco: ciężko działa wspomaganie kierownicy, pompa nawet nie jęknie a jednakl dziąła ciężko kiedyś myślałem że ten typ tak ma , ake jednak ja się normalnie męczę podczas prowadzenia tej fury, poradzcie coś panowie. Kiedyś zakładałem taki temat i nie otrzymałem dostatecznie dobrej odpowiedzi może nikt nie wiedział. Powiem tak pompa chodzi ciuchutko wspomaganie jednak działa ponieważ na wyłączonym silniku to koło nie drgnie, płyn nigdzi enie ucieka i został wymieniony na febi taki jak ma być w zzwiązku z tym niedomaganiem i nić dalej jest niedobrze porszę o pomoc?????

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

nie trafia do mnie Twój opis. działa w końcu czy nie? chaos wypowiedzi nie pozwoli Ci pomóc
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• radan0
        Drive
        • 2010
        • 81

jeszcze raz w takim razie: wspomaganie działa bowiem na zgaszonym silniku bardzo ale to bardzo siężko się kręci kierownicą. Zatem wiem na pewno że wspomaganie działa. Jednakże działa z wielkim oporem. Nie można kierownicy obrócić jedną ręką swobodnie tak jak to się robi w innych np. skodach. Zawsze używam pary rąk do kręcenia kiery. Mechanik też tak stwierdził że jest znaczny opór i zapowiedział że maglownica. Objawów nie zauważam tzn. Pompa wspomagania nie jęczy, płynu nie ubywa, wszystko jest szczelne, odpowiednie ciśnienie w oponach i rozmar 195/65/15. nie wydaje mi się że mogła paść maglownica, kręcenie jest jednostajne nic się nie przycina przy kręceniu jedynie dość ciężko kręci się kierownicą b. proszę o pomoc co się dzieje????

[ Dodano: Nie 26 Wrz, 10 12:57 ]
        dodam jeszcze że wszystkie te objawy pojawiają się oczywiście przy zapalonym silniku na postoju i podczas jazdy

Komentarz

• slavi
          Rider
          • 2004
          • 422

może słabo działa ta pompa wspomagania lub ktoś kiedyś założył slabszą
          O1 to 100-110ka powinna być. możesz to sprawdzić czy jest na niej tak wybite

Komentarz

• radan0
            Drive
            • 2010
            • 81

pompa ma wydajnośc 100 bar więc jest prawidłowa, też sprawdzałem jaka powinna być i wszystko ok. Wygląda jeszcze na oryg. chociaż już ktoś tam majstrował bo jedna śruba na kole pasowym jest zwykła nie imbus

Komentarz

• robekcool
              RS
              • 2009
              • 2041
              • Octavia II (1Z3)
              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

może pada pompa (nie trzyma parametrów wydajności- nie spotkałem się )
              www.k-mot.pl
              Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
              Autoholowanie.
              Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...