Zamieszczone przez oolsztyniak
Wspomaganie kierownicy - umarło
Zwiń
X
-
Wspomaganie kierownicy - umarło
poradziłem sobie z czujnikiem jestem na urlopie i zabieram się za autko. Problem przedstawia się następująco: ciężko działa wspomaganie kierownicy, pompa nawet nie jęknie a jednakl dziąła ciężko kiedyś myślałem że ten typ tak ma , ake jednak ja się normalnie męczę podczas prowadzenia tej fury, poradzcie coś panowie. Kiedyś zakładałem taki temat i nie otrzymałem dostatecznie dobrej odpowiedzi może nikt nie wiedział. Powiem tak pompa chodzi ciuchutko wspomaganie jednak działa ponieważ na wyłączonym silniku to koło nie drgnie, płyn nigdzi enie ucieka i został wymieniony na febi taki jak ma być w zzwiązku z tym niedomaganiem i nić dalej jest niedobrze porszę o pomoc?????
-
-
jeszcze raz w takim razie: wspomaganie działa bowiem na zgaszonym silniku bardzo ale to bardzo siężko się kręci kierownicą. Zatem wiem na pewno że wspomaganie działa. Jednakże działa z wielkim oporem. Nie można kierownicy obrócić jedną ręką swobodnie tak jak to się robi w innych np. skodach. Zawsze używam pary rąk do kręcenia kiery. Mechanik też tak stwierdził że jest znaczny opór i zapowiedział że maglownica. Objawów nie zauważam tzn. Pompa wspomagania nie jęczy, płynu nie ubywa, wszystko jest szczelne, odpowiednie ciśnienie w oponach i rozmar 195/65/15. nie wydaje mi się że mogła paść maglownica, kręcenie jest jednostajne nic się nie przycina przy kręceniu jedynie dość ciężko kręci się kierownicą b. proszę o pomoc co się dzieje????
[ Dodano: Nie 26 Wrz, 10 12:57 ]
dodam jeszcze że wszystkie te objawy pojawiają się oczywiście przy zapalonym silniku na postoju i podczas jazdy
Komentarz
-
Komentarz