Nowa kierowniczka wymiata
POMOCY !
Zwiń
X
-
POMOCY !
Witam. Samochód to Octavia 2.0 benzyna (bez gazu) silnik APK, 2000 rok. Mam poważny problem. Autko dzisiaj staneło i nie chce jechać. Pracuje na 3 cylindry, szarpie, prycha. Świece, kable ( nowe NGK), cewka tez nowa. Wszystko wymienione tydzień temu. Co może byc przyczyną takiej pracy silnika?
-
-
Nie ubywa płynu. Czasami tylko po przekręceniu zapłonu przez jakies 2 sek świeći sie i pika lampka , że płynu za mało, a potem gasnie.
Ale co zauważyłem, to byłem przed chwilą w samochodzie i po 2 godzinach postoju, wskazówka od temp. płynu stała ciągle na 90 stopniach.
A jak dzisiaj podczas jazdy włączyłem ciepły nawiew, to spadało do 70 C.
Jutro pomierze cisnienie. A jakie maga byc usterki jak wyjdzie za niskie cisnienie na ktoryms z cylindrów??
Komentarz
-
-
Autko sie samo naprawiło. Wsiadłem po południu, przez jakies 5 min pracował jeszcze na 3 cylindry, szarpał, prychał a później mu przeszło. Byłem dzisiaj na kompie i wyszło losowe wypadanie zapłonu na 4 cylindrze. A co do tego ciśnienia, to gdyby było cos nie tak z cylindrem, to problem by był ciągle, a u mnie czasami pracuje dobrze, a czasami wariuje i na 3 cyl pracuje. I jeszcze jak stoi na biegu jałowym to czuc takie dziwne poszarpywania.
Komentarz
-
Komentarz