Zablokowane drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prs88
    Classic
    • 2019
    • 12
    • Octavia I (1U2)

Zablokowane drzwi

Witajcie. Problem jest taki: tylne drzwi od strony pasażera się nie otwierają. Są zatrzasniete na amen. Mechanik zaproponował że będą rwać boczek-tyle to i ja zrobię. Kto rozbierał boczek wie że są srubkyy wszelkiej maści i jeśli wyrwiemy to na chama to mogę szukać nowych drzwi bo na te wyrwane mocowania i tak niczego nie założę. Druga sprawa dzrwi kierowcy. Otwierają się tylko z kluczyka wsadzonego w drzwi lub od środka. Nie wiem, przetarta wiązka? Jako jeszcze mogę znieść że się kierowca z centralnego nie otwiera to tylne drzwi są już sprawa bezpieczeństwa i tu wolałbym zrobić porządek. Jakieś macie pomysły jak się dobrać do tego żeby nie rwać boku?
  • BASTIAN001
    L&K
    • 2013
    • 1177
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Przy otwartych przednich drzwiach ściągnij gumową przelotkę aby sprawdzić jak wygląda wiązka.
    Nie trzeba rwać tapicerki. Można się dostać od środka. Wiązką drzwi łączy się z resztą instalacji w słupku B.

Komentarz

• maiesky
      Classic
      • 2023
      • 1

Cześć
      Mam podobny problem- Octavia II 2008 lewe drzwi pasażera zablokowane, ale to nie wina elektryki. Miałem ten problem wcześniej, po jakimś czasie na szczęście coś wróciło na miejsce i mogąc otworzyć drzwi, zdemontowałem klamkę i włożyłem na miejsce ten element, kóry tam wypadał- nie pamiętam dokładnie co- jakieś cięgno chyba.
      Problem znowu wrócił.
      Jak dobrać się do klamki? O ile uda mi się zerwać tapicerkę drzwi, pewnie urywając uchwyty, to będę musiał rozwiercić nity mocujące blachę i prawodpodobnie wtedy będę mógł odryglować zamke.
      A może da się od zewnątrz np niszcząc klamkę? Kupiłbym używkę.
      Zaglądałem przez szparę po opuszczeniu szyby, mało widać i nie wiem co ewentualnie dałoby się tam jakimś prętem cienkim może popchnąć, żeby odblokować?

Komentarz

• Paweł88
        Classic
        • 2022
        • 9

Przerabiałem to jak nie jedne drzwi to drugie jak nie kable to linki heh no tak bywa w 20-sto letnim aucie. Kable nadrywają się jak Bastian pisał w gumowej osłonie w drzwiach i często nie trzeba nic rozbierać prucz naciągniecia gumy przy zawiasach drzwi

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 10950
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez maiesky Zobacz wpis
          Cześć
          Mam podobny problem- Octavia II 2008 l