Witajcie. Problem jest taki: tylne drzwi od strony pasażera się nie otwierają. Są zatrzasniete na amen. Mechanik zaproponował że będą rwać boczek-tyle to i ja zrobię. Kto rozbierał boczek wie że są srubkyy wszelkiej maści i jeśli wyrwiemy to na chama to mogę szukać nowych drzwi bo na te wyrwane mocowania i tak niczego nie założę. Druga sprawa dzrwi kierowcy. Otwierają się tylko z kluczyka wsadzonego w drzwi lub od środka. Nie wiem, przetarta wiązka? Jako jeszcze mogę znieść że się kierowca z centralnego nie otwiera to tylne drzwi są już sprawa bezpieczeństwa i tu wolałbym zrobić porządek. Jakieś macie pomysły jak się dobrać do tego żeby nie rwać boku?
Zablokowane drzwi
Zwiń
X
-
Cześć
Mam podobny problem- Octavia II 2008 lewe drzwi pasażera zablokowane, ale to nie wina elektryki. Miałem ten problem wcześniej, po jakimś czasie na szczęście coś wróciło na miejsce i mogąc otworzyć drzwi, zdemontowałem klamkę i włożyłem na miejsce ten element, kóry tam wypadał- nie pamiętam dokładnie co- jakieś cięgno chyba.
Problem znowu wrócił.
Jak dobrać się do klamki? O ile uda mi się zerwać tapicerkę drzwi, pewnie urywając uchwyty, to będę musiał rozwiercić nity mocujące blachę i prawodpodobnie wtedy będę mógł odryglować zamke.
A może da się od zewnątrz np niszcząc klamkę? Kupiłbym używkę.
Zaglądałem przez szparę po opuszczeniu szyby, mało widać i nie wiem co ewentualnie dałoby się tam jakimś prętem cienkim może popchnąć, żeby odblokować?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maiesky Zobacz wpisCześć
Mam podobny problem- Octavia II 2008 l
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-