lilo, powstrzymaj się z kombinowaniem do czasu spota lub hamowni,ja miałem bardzo podobnie do tego co opisujesz i wymiana tulei metalowo-gumowej rozwiązał problem,ocenimy co i jak
[O2] Stuki zawieszenia
Zwiń
X
-
toomasz, górne mocowanie amortyzatora albo jego łozyska są słyszalne przy kreceniu kierownicą
ja chyba też bym obstawiał tuleje wachaczy może trzeba je obejrzeć pod naprężeniemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
dzisiaj na stronce www.autocentrum.pl znalazłem info o tych wentylatorach. koleś napisał:
W Skodzie prawie zawsze stuka z prawej strony w okolicy schowka, podszybia, serwis po tygodniu szukania demontażu całej deski stwierdził, że na wentylatorze jest duży luz i to on powoduje te stuki, więc trzeba czekać na udoskanelenie tego wentylatora. Wszyscy co mają podobny problem mogą śmiało zgłaszać się w serwisie
. Stuki najbardziej słyszalne na kostce brukowej, terenie piaszczystym i na innych nierównościach.
oprócz tuleji sprawdź bo może to ten wentylator.
Komentarz
-
-
u mnie w O1 też po remoncie zawieszenia było słychać stukanie.Wymieniłem wszystkie tuleje w wachaczach, sworznie, koncówki drążka stab i kierownicze. obstawiałem też amor z prawej strony gdyż wyraźnie z tej strony dochodził stukot. potem wymieniłem jeszcze , bo zapomniałem, gumki na samym stabilizatorze , tam gdzie jest przymocowany do ramy. Stukanie ustało.mustang
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloNajwyraźniej stuki są słyszalne po małych krótkich dziurach np. jadąc po trylinkach , wrażenie jest takie jakby był amortyzator luźny , ale nie jest :evil:
Przy łagodniejszych wybojach- cisza. Przebieg- ok. 80 tys.km.
Pomogła wymiana tulei wahacza i łożyska McPhersona. Od tej pory nic się nie tłucze...
Pozdrawiam- Arek.Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Dobra Panowie odświeżam temat bo podczas hamowania wozidełka chłopaki o mnie zapomnieli i testów zawieszenia nie było , więc będę wymieniał jako pierwsze tuleje wahacza i chciałbym te od s3 tylko proszę aby ktoś podał dokładny nr. części .
W prawdzie znalazłem coś w temacie na forum ale nie jestem pewny co do numeru katalogowego .Daniel
Komentarz
-
-
lilo, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=32732&start=0
Wszystko podane, od srubek, po skladowe elementy zawieszenia przedniego, konczac na gotowych wahaczach z S3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloJakoś specjalnie twardo nie jest ale za to dużo lepiej auto się prowadzi
Powinni fabrycznie je montować :P
OII ma fajnie zestrojone zawieszenie, ale na tych gumach reakcja na najmniejszy ruch kierownicą natychmiastowa :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 26 Kwi, 11 08:21 ]
Big, ibiza raczej, a zresztą pewnie takie same
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigAle od Ibizy czy od Leona ??Daniel
Komentarz
-
-
taki mały OT http://allegro.pl/wahacze-kpl-audi-a...537156866.html tu sie dopiero pier....zawieszenie
Komentarz
-
Komentarz