Witam od jakiegość czasu jestem posiadaczem skody octawi 1,9 tdi 90km oznaczenie silnika AGR problem jest taki że urwał mi się zawór i narobił sporych szkód mam pytanie czy silnik 110km bedzie pasował i co bede potrzebował na swapa z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi
Jeśli chcesz mieć faktycznie 110 to rozejrzyj się za silnikiem z osprzętem tj. turbiną wtryskami. Nie ma sensu imho kupowac motorowni i przekładać swoich gratów bo bedziesz miał nadal 90 KM. Generalnie wszystko będzie pasować bo AGR, ALH czyli 90 i ASV AHF 110 to ten sam słupek. Swoje wtryski, turbine możesz opchnąć . Pompe mozesz zostawic, ale silniki zazwyczaj sprzedawane są razem z nią
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
To mówisz że jest potrzebny cały silnik 110 kąpletny a czy nie trzeba nic przerabiać a kompa też chyba trzeba mieć od 110km
No możesz znaleźć silnik bez osprzętu i do swoich wtrysków założyć końcówki np z ASV, do tego poszukać jakieś turbawki od 110 a wskazane od 130 Generalnie żadnych większych przeróbek nie trzeba, sprawny mechanik to ogarnie. Co do kompa, to wydaje mi się, ze wystarczy wizyta u jakiegoś tunera, zeby to wystroił dobrze.
Jest też opcja, że kupujesz sam silnik goły przekładasz swoje graty robisz lekki program i też masz w granicach 110-120 KM
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz