[O1] pikanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIwanicki
    Classic
    • 2011
    • 32

[O1] pikanie

Czyżby zapowietrzony układ hydrauliczny sprzęgła? albo brak płynu? (jeśli sprzęgło jest na linkę to może się linka zrywać).
  • krzysiek80
    Ambiente
    • 2010
    • 182

[O1] pikanie

witam szanowne grono mam pytanie czasem ale nie zawsze po zapaleniu pojawja sie trzykrotni sygnał piiiik piiiik piiik a wskazówka predkosciomierza podskakuje do góry przy starcie płyn w hamulcach jest w zbiorniczku wyrównawczym jest akumulator kreci bdb olej w silniku jest a ta cholera czasem sobie cos przypomni o tym pikaniu i mnie wnerwia powiedzcie co to moze byc prosze o pomoc i z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• paulob1
      Rider
      • 2008
      • 470
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Spróbuj ściągnąć złączkę od zbiornika płynu chłodniczego i będziesz wiedział czy to taki sam dźwięk. Jeśli tak, to styki w zbiorniczku są zabrudzone. Gdzieś już o tym czytałem, ale nie daję głowy że to je to.

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dolej płynu troszkę ponad max do układu chłodzenia.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• krzysiek80
          Ambiente
          • 2010
          • 182

płynu mam ponad max i dalej pika jeszcz sprobuje sciagna złaczke ze zbiorniczka i przeczyscic

Komentarz

• mobi65
            Rider
            • 2009
            • 291

Zamieszczone przez krzysiek80
            płynu mam ponad max i dalej pika jeszcz sprobuje sciagna złaczke ze zbiorniczka i przeczyscic
            jak cos to nie zlaczke , a w srodku zbiorniczka nalot , kamien na elektrodach

Komentarz

Pracuję...