Mam dziwny objaw dzis odpalilem samochod i mialem zlozone lusterka, to lewe od strony kierwocy odgileo sie maksymalnie do tylu a prawe ustawilo sie normalnie. Wiecie co zrobic aby bylo ustawione normalnie a nie odginalo sie do tylu
Re: Lusterko zewnetrzne nie wraca na swoje polozenie
Zamieszczone przez klony
Mam dziwny objaw dzis odpalilem samochod i mialem zlozone lusterka, to lewe od strony kierwocy odgileo sie maksymalnie do tylu a prawe ustawilo sie normalnie. Wiecie co zrobic aby bylo ustawione normalnie a nie odginalo sie do tylu
Nie skladac na mrozie. Teraz musisz troche sie pobawic i kilka razy rozlozyc i zlozyc az zaskoczy. Jak nie, to delikatnie ograniczyc rozkladanie blokujac ręką.
Próbowalem klika krotnie. Przytrzymanie ręka pomaga ale docelowo wolałbym tego nie robić. Czy czeka mnie wymiana lusterka? A może wiesz czemu lusterko przy mrozie odgina się na zewnątrz
Próbowalem klika krotnie. Przytrzymanie ręka pomaga ale docelowo wolałbym tego nie robić. Czy czeka mnie wymiana lusterka? A może wiesz czemu lusterko przy mrozie odgina się na zewnątrz
Podjedz gdzies na parking podziemny do centrum handlowego, zrób zakupy i po powrocie powinno działać. Wszystkie urządzenia z elektryką lub elektroniką mogą szwankować na mrozie. Najlepiej w tym czasie ich nie używać, a w tym przypadku jest to do zrobienia. To samo może Cię spotkać ze spryskiwaczami reflektorow jesli masz, chociaz tam wysuwanie odbywa sie pneumatycznie, ja u siebie wylaczylem to na okres zimy.
Byłem na 3 godzinki w centurm ale na parkingu nie jest na tyle na cieplo zeby mogl otajac z lodu. Generalnie problem wystepuje. Czy mogło coś w tym lusterku w środku pęknąć i dlatego nie zatrzymuje sie w swoim położeniu? A tak z ciekawości jak wyłaćzyć spryskiwacze lamp w octavi 2?
Dzieki za odpowiedz piotrek_os. A co do lusteka czy może coś tam pęknąc co powoduje że nie zatrzymuje sie na swoim miejscu czy tylko jest to wina mrozu??
Dzieki za wszystkie odp.
klony, ja jestem umówiony "z ciekawości" na poniedziałek do serwisu. Pierwsza rozmowa była dziwna, koleś powiedział żebym sobie rozłożył lusterko i osuszył w środku, a ja mu na to: czy codziennie mam przed jazdą rozbierać sobie lusterko :twisted:, no to trochę zmiękł i powiedział żebym: nie składał lusterka , no ale powiedziałem, że nie ma takiej opcji, nie po to kupowałem ze składanymi automatycznie lusterkami samochód żeby teraz tego nie używać, jak używam zawsze...
filmik z zeszłej zimy (zeszłej zimy nie słyszeli o źle składających się lusterkach - więc im dałem spokój), ale tej zimy jest tak samo więc trzeba działać
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8DgoDwdSwuc[/youtube]
U mnie nie ma znaczenia, raz lewe, raz prawe... czasami oba - pomaga ręczne ustawienie lustarka, jazda z tak ustawionym lusterkiem przez jakis czas np 20 min i pozniej zaskakuje na swoje miejsce
byłem w serwisie - i najkrócej można to podsumować tak 3h stracone
lusterka zostały częściowo zdemontowane psiknięte jakimś specyfikiem - nawet bez wcześniejszego czyszczenia i z powrotem skręcone - jedyny plus całej akcji to taki że wiem jak się demontuje lusterko i tyle - no chyba żeby zaczęło nagle działać poprawnie choć wątpię w skuteczność takiej naprawy
Też mam ten problem odkąd zima się zaczęła i widzę teraz, że nie tylko ja. Ewidentnie występuje to tylko jak jest mróz. Najczęściej prawe, ale też lewe lusterko potrafi wykręcić się w drugą stronę przy rozkładaniu. Zdarza się też inny problem - jedno z lusterek w ogóle nie chce się rozłożyć. Zwykle pomaga złożenie z pokrętła na drzwiach i ponowne rozłożenie (czasem "operację" muszę powtarzać kilka razy). Jac_ek, w którym byłeś serwisie?
ciekawe czy ktoś kto się wyznaje na ETCE i czyta ten wątek mógłby by sprawdzić czy nie ma jakiś nowych części do tych lusterek? może mają jakieś fanty które poprawiają pracę lusterek?
Komentarz