dziadekk, nie no nie może tak być. Przecież to poważne forum. Jeśli nie nastąpił gdzieś błąd, to Admin na pewno to wyjaśni.
Lusterko zewnetrzne nie wraca na swoje polozenie
Zwiń
X
-
Re: Lusterko zewnetrzne nie wraca na swoje polozenie
Zamieszczone przez klonyMam dziwny objaw dzis odpalilem samochod i mialem zlozone lusterka, to lewe od strony kierwocy odgileo sie maksymalnie do tylu a prawe ustawilo sie normalnie. Wiecie co zrobic aby bylo ustawione normalnie a nie odginalo sie do tylu@200KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klonyPróbowalem klika krotnie. Przytrzymanie ręka pomaga ale docelowo wolałbym tego nie robić. Czy czeka mnie wymiana lusterka? A może wiesz czemu lusterko przy mrozie odgina się na zewnątrz@200KM
Komentarz
-
-
klony, ja jestem umówiony "z ciekawości" na poniedziałek do serwisu. Pierwsza rozmowa była dziwna, koleś powiedział żebym sobie rozłożył lusterko i osuszył w środku, a ja mu na to: czy codziennie mam przed jazdą rozbierać sobie lusterko :twisted:, no to trochę zmiękł i powiedział żebym: nie składał lusterka , no ale powiedziałem, że nie ma takiej opcji, nie po to kupowałem ze składanymi automatycznie lusterkami samochód żeby teraz tego nie używać, jak używam zawsze...
filmik z zeszłej zimy (zeszłej zimy nie słyszeli o źle składających się lusterkach - więc im dałem spokój), ale tej zimy jest tak samo więc trzeba działać
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8DgoDwdSwuc[/youtube]- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
U mnie nie ma znaczenia, raz lewe, raz prawe... czasami oba - pomaga ręczne ustawienie lustarka, jazda z tak ustawionym lusterkiem przez jakis czas np 20 min i pozniej zaskakuje na swoje miejsce- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
byłem w serwisie - i najkrócej można to podsumować tak 3h stracone
lusterka zostały częściowo zdemontowane psiknięte jakimś specyfikiem - nawet bez wcześniejszego czyszczenia i z powrotem skręcone - jedyny plus całej akcji to taki że wiem jak się demontuje lusterko i tyle - no chyba żeby zaczęło nagle działać poprawnie choć wątpię w skuteczność takiej naprawy- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Też mam ten problem odkąd zima się zaczęła i widzę teraz, że nie tylko ja. Ewidentnie występuje to tylko jak jest mróz. Najczęściej prawe, ale też lewe lusterko potrafi wykręcić się w drugą stronę przy rozkładaniu. Zdarza się też inny problem - jedno z lusterek w ogóle nie chce się rozłożyć. Zwykle pomaga złożenie z pokrętła na drzwiach i ponowne rozłożenie (czasem "operację" muszę powtarzać kilka razy).
Jac_ek, w którym byłeś serwisie?
Komentarz
-
-
voytek, na Sokratesa - Pol-Mot.
ciekawe czy ktoś kto się wyznaje na ETCE i czyta ten wątek mógłby by sprawdzić czy nie ma jakiś nowych części do tych lusterek? może mają jakieś fanty które poprawiają pracę lusterek?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz