[O1] Dziwne metaliczne odgłosy w przednim lewym kole
ale czym sie przejmować, padnie silnik to wsadzi sie nowy i po problemie najwazniejsze co by nie skasować fury i siebie a reszta to tylko element eksploatacyjny :diabelski_usmiech
[O1] Dziwne metaliczne odgłosy w przednim lewym kole
Dziś wracając do domu usłyszałem dziwny dźwięki. Przejeżdżając przez studzienkę usłyszałem metaliczny wdzięk, tak jakby gdzieś pod maską były rozsypane klucze. Nie jest to głośny dźwięk ale słyszalny w kabinie. Poza tym nic się nie dzieje, a rano nie było tego odgłosu.
pozdrawiam
EFISH
Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)
Re: Dziwne metaliczne odgłosy w przednim lewym kole
Zamieszczone przez efish
Dziś wracając do domu usłyszałem dziwny dźwięki. Przejeżdżając przez studzienkę usłyszałem metaliczny wdzięk, tak jakby gdzieś pod maską były rozsypane klucze. Nie jest to głośny dźwięk ale słyszalny w kabinie. Poza tym nic się nie dzieje, a rano nie było tego odgłosu.
Ja miałem kiedyś coś podobnego, jak pękła sprężyna z lewej strony. Jendak na nierównościach nie było to dudnienie "rozsypanych kluczy", tylko podczas przejazdu po nierównościach były to metaliczne stuki powodowane pracą zawieszenia i sprężyny.
Sprężyny chyba całe, dziś sobie pojeździłem i chyba ten dźwięk to gdzieś chyba bliżej środka samochodu, może to coś z układem wydechowym ? Dziś będę robił dla mojej Czeszki lift z przodu wiec zobaczę pod spodem co to może być
pozdrawiam
EFISH
Moc jest ze mną i lepiej niech się mnie trzyma dla swojego dobra :-)
A jak to samemu sprawdzić ? Bo jak jadę wolno, nawet przez większe wyboje to nic nie słychać. :roll:
To fakt, że przy wolnej jeździe czasami nie słychać tego. Jednak jak wpadniesz w jakąś dziurę jadąc normalnie to szybko się upewnisz, że coś jednak dzwoni . U mnie pęknięcie było zaraz przy kielichu. Zrób jak piszę jefry, im szybciej tym lepiej - szkody będą mniejsze. Tym bardziej, że jeżdżąc po naszych drogach zawieszenie ma co robić. I przy wymianie chyba lepiej od razu dwie wymienić,
Koledzy dobrze piszą
U mnie też wystąpił ten dzwięk metaliczny, tylko że przy skrecaniu w miejscu czy w ruchu stukało jakby cos przeskakiwalo w ukladzie kierowniczym.
Dzisiaj sie okazalo ze pękły dwie przednie sprezyny
Mialem slabe amorki i to +dziury zabiło je
Komentarz