Zamieszczone przez szkoda
Co oznacza ta kontrolka ??
Zwiń
X
-
vaz, To jest ASZ.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Elektroniczne sterowanie silnika*
Lampka kontrolna świeci po włączeniu zapłonu.
Jeśli lampka kontrolna nie zgaśnie po uruchomieniu silnika lub zacznie świecić wzgl. migać w czasie jazdy, w układzie sterowania silnika wzgl. w układach, mających wpływ na skład spalin wystąpiła usterka. Program sterowania pracą silnika umożliwia ograniczoną jazdę - należy zwrócić się o pomoc do stacji obsługi ©koda.
...Cytat z instrukcji obsługi, str 80.
U mnie oznacza zasfiony EGR.
Jeżdzę z tym już jakiś czas, czasem kontrolka na jakiś czas gaśnie i włącza się ponownie. Niedługo wymiana oliwy i przegląd, to załatwię EGR.
Zastanawiam się nad ostatecznym rozwiązaniem kwestii EGR, ale jeszcze nie podjąłem decyzji...
Komentarz
-
-
Voit, masz racje, u mnie bylo to samo "system recyrkulacji spalin - za mala przepustowosc " --> EGR zostal wymieniony ale problem powrocil za pare kaemow, skonczylo sie na gwarancyjnej wymianie bloku zaworow i do tej pory cisza
pzdr..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez dawidek33Co możne oznacza ta kontrolka w Octavia rider 130 km 1.9tdiByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
Komentarz