dawidek33, możliwe, ale Vaga i tak musisz podpiąć on prawdę Ci powie. Ja miałem problemy w ASZ kiedyś z wiązką i w ogóle modułem silnika. Migało mi to co jakiś czas.
p.s. i zmien silnik w w podpisie, bo jeśli masz 1.9 tdi 130 to właśnie masz ASZ, a nie AUY
...Cytat z instrukcji obsługi, str 80.
U mnie oznacza zasfiony EGR.
Jeżdzę z tym już jakiś czas, czasem kontrolka na jakiś czas gaśnie i włącza się ponownie. Niedługo wymiana oliwy i przegląd, to załatwię EGR.
Zastanawiam się nad ostatecznym rozwiązaniem kwestii EGR, ale jeszcze nie podjąłem decyzji...
Voit, masz racje, u mnie bylo to samo "system recyrkulacji spalin - za mala przepustowosc " --> EGR zostal wymieniony ale problem powrocil za pare kaemow, skonczylo sie na gwarancyjnej wymianie bloku zaworow i do tej pory cisza
pzdr
..... >>> JEŻELI ZA PIERWSZYM RAZEM CI SIĘ NIE POWIEDZIE, TO SKOKI SPADOCHRONOWE NIE SĄ DLA CIEBIE <<<<< ....
Co możne oznacza ta kontrolka w Octavia rider 130 km 1.9tdi
może oznaczać sto różnych rzeczy, trzeba diagnozować.
dokładnie, u mnie to się zapala i gaśnie jak chce i kiedy chce, niema to wpływu na moc i jazdę, po sprawdzeniu VAGiem pokazuje błąd czujnika masy powietrza, były sprawdzane dwa, na obu to samo, z czego jeden z nich nowy i obecnie wsadzony.
Komentarz